El Festival Fantosfreak torna amb reserva d’entrada prèvia

1625214610180

La pandèmia va impedir que Cerdanyola es quedés sense Fantosfreak l’any passat, però després d’aquest parèntesi l’organització del Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks de Cerdanyola del Vallès ha fet un gran esforç per poder celebrar-ho adaptat a la covid-19. Així el Fantosfreak, que tindrà lloc entre el 12 i el 16 de juliol al Parc del Turonet, comptarà amb control de l’aforament, reserva prèvia d’entrades i lliure de fums i de LGTBIfòbies.

Es tancarà el perímetre del parc amb tanques

“Hem fet un gran esforç per fer enguany del Turonet un espai tancat durant una setmana. L’any passat molts festivals van optar per celebrar-se online, però el Fantosfreak s’ha de viure in situ. Allà es crea un ambient especial i els curtmetratges agafen una altra dimensió que a casa no agafarien”, destacava el director del festival, Rafa Dengrá. Enguany es tancarà el perímetre del parc amb tanques per poder controlar l’accès i es canviarà el tradicional emplaçament de la pantalla i el públic, que es col·locaran com els concerts de festa major i ocuparan tota la plaça. A més, caldrà reserva les entrades prèviament -cada persona podrà agafar-ne un màxim de dues- mitjançant la web del Fantosfreak i cancel·lar-les en cas que finalment no s’hi pugui assistir. Cada nit hi haurà 700 localitats disponibles que es distribuiran en quatre sectors diferenciats amb quatre entrades diferents. A més, en aquesta edició la pantalla augmenta de tamany i es millora la potència del projector.

L’edició més internacional

Aquest any el festival presentarà 40 curtmetratges, perquè hi han 25 curtmetratges de l’edició de 2020 i 15 de l’edició d’enguany. D’aquests 40 hi ha 26 de fora d’Espanya que pertanyen a 14 païssos. “Per primera vegada en la història del Fantosfreak hem rebut un curt de l’Irà”, anunciava Dengrá. Precisament el film iranià, Malakout, és d’animació, una categoria que enguany ha arribat al rècord de 13 curts. “La Covid-19 i el confinament han fet que fer rodatges físics sigui més complicat”, valorava Dengrà, que celebrava la creativitat dels curs rebuts: “Esperàvem un allau de curts sobre la pandèmia, però finalment la gent ha anat més enllà i ha demostrat la seva creativitat”.

Representació cerdanyolenca amb Isaac Mainar i el curt ‘Luego te llamo’

En aquesta ocasió, el festival també comptarà amb representació cerdanyolenca entre els curts que es projectaran. El cerdanyolenc Isaac Mainar hi participa amb ‘Luego te llamo’. “Ens fa molta il·lusió que el Fantosfreak sigui precursor de la moguda cinematogràfica a Cerdanyola”, assegurava Dengrá.

“És molt bona noticia per a la ciutat que es pugui celebrar el Festival Fantosfreak perque ens permet situar Cerdanyola en el mapa. Creiem que el festival té molt més potencial perquè hi ha hagut un creixement exponencial i volem fer una aposta perque continui creixent en els propers anys”, apuntava el regidor de Joventut, David González. “Aquest festival és de nivell, d’èxit i un referent internacional. Com a Ajuntament només hi podem donar suport”, remarcava l’alcalde Carlos Cordón, que recordava que Cerdanyola ofereix de nou cultura de qualitat amb seguretat. “A més, festivals com aquest ens fan recuperar el bon rotllo que tanta falta ens fa”, afegia el batlle.

Cartell apocalíptic

El cartell del Fantosfreak és, de nou, obra de Maika Dengrà. La creadora explicava que havia volgut plasmar la pandèmia i com ens ha canviat amb un toc postapocalíptic.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?