El Festival de Cinema Indígena inaugura la Tardor Solidària

Short IndifestDossierCAT2021

L’encarregat d’estrenar la Tardor Solidària serà el XIV Indifest avui 13 d’octubre (19 hores, MAC). La Mostra de Cinema Indígena, organitzada per Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes comptarà amb 4 projeccions entre curts, documentals i videoclips. Un any més, el festival impulsarà el cinema i la comunicació indígena per sensibilitzar a la ciutadania en d’altres maneres de fer les coses, d’organitzar-se i altres maneres de viure que també ens poden aportar molt.

Enguany, el festival comptarà amb Ana Rutilia Ical, defensora del poble indígena Maya q’eqchi’ de Guatemala que està duent a terme una consulta comunitària sobre les extractives que arriben als territoris i espolien o desvien rius, com és el cas del riu Cahabón. És catedràtica de la Universitat Rafael Landívar i membre de la Defensoría de la Mujer Indígena de Cobán, i candidata a diputada a Guatemala.Actualment és la Representant del Consejo Departamental de Desarrollo de Alta Verapaz impulsora del procés legítim de consulta lliure, prèvia e informada establert al Conveni 169 OIT, i defensora de drets fonamentals d’altres companys criminalitzats/des per la defensa de drets com el pres polític Bernardo Caal o la defensora exiliada Lolita Chavez.

Entre la programació, enguany podrem veure la mirada de diferents pobles a través de les seves obres cinematogràfiques: Poble Aymara (Bolívia), Poble Pijao, Coyaima Managrande (Colòmbia), Poble Maia Q’eqchi’ (Guatemala), Poble Maputxe (Wallmapu), Poble Emberá (Panamà), Poble Seri de Mèxic, Wayúu i Gunadule (kuna o tule) de Colòmbia, Saraguro l’Equador, Shuar d´Equador, Kariri del Brasil, Kawesqar de Xile, Quítxua de Bolívia, Lenca d’Hondures, Poble Potiguara (el Brasil) i l´Aldeia Maracanã (el Brasil).

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?