El Festival de Blues vol revitalitzar-se per tornar als orígens

16e33b8fd7ad7ca58b03c6bbca1f0b81

Ara fa 27 anys la llavor del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola es sembrava als estudis de Cerdanyola Ràdio fins a consolidar-se com una cita estable en l’actual calendari dels festivals del blues a nivell mundial. Enguany la 26a edició, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Cerdanyola i la Comissió de Blues de Cerdanyola i que tindrà lloc del 8 al 19 d’octubre, vol revitalitzar-se per tornar als seu orígens, anunciava la regidora de Cultura, Elvi Vila. “Teníem clar el fet de recuperar la internacionalitat del festival per portar el blues d’allà on neix, sobretot buscant qualitat”, afegia Albert Puig, representant de la Comissió del Blues. John Németh, guanyador del Blues Music Award en la categoria de Soul Blues Male Artist of the Year, el britànic Myles Sanko i el guitarrista nordamericà Carvin Jones, seran els caps de cartell de La Gran Nit del Blues del 17 d’octubre. Els acompanyaran a l’escenari Los Deltonos i el grup cerdanyolenc Indigos, que va oferir una petita mostra de la seva música durant la presentació de l’esdeveniment a Barcelona. “Tenen categoria per estar a l’escenari principal”, assegurava Puig.

Però a més d’aquest acte central de dissabte, el festival -definit per l’alcalde Carles Escolà com a “símbol i icona” de la ciutat perquè “el blues és un dels elements que ens fa conèixer més enllà de les nostres fronteres”- presentarà una cinquantena de concerts al MAC, al Parc del Turonet, a la plaça de l’Abat Oliba, a l’Ateneu i a 13 bars  i sales musicals de la ciutat. El concert inaugural del festival, que compta enguany amb un cartell del pintor local Ramon Gutiérrez, anirà a càrrec de Miguel Bañón i Santiago Campillo, excomponent d’M-Clan (MAC, 8 d’octubre a les 22 hores). La majoria dels concerts seran gratuïts per reforçar el caràcter popular de la cita: “Volem que sigui un festival de Cerdanyola, per gaudir de la música i també per participar en la seva organització”, afirmava Vila.

En aquesta edició tampoc faltarà la vetllada de gospel, que es farà al Teatre Ateneu el 16 d’octubre (21h). Les entrades per al concert Gospel Viu Choir ja es poden recollir a la recepcció de l’Ateneu (carrer de la Indústria, 38 – 40).

Amb un pressupost de 61.000 euros -50.000 euros els aporta l’Ajuntament-, una de les novetats d’enguany és l’entrada de patrocinadors externs. En aquesta línia una acció de gospel a l’Ateneu de Cerdanyola, el Blues Més Gran, patrocinat per l´Obra Social “la Caixa” i el Kids&Blues, amb la col·laboració de Kids&Us per explicar la història del blues als més petits.

UNA BARBACOA DIFERENT
Una altra de les novetats d’aquesta edició és que la tradicional Barbecue&Blues mantindrà el seu format de barbacoa però amb un contingut diferent. Així, el diumenge 18, últim dia del festival, es farà al Parc del Turonet un concert i ball de swing amb l’actuació de l’Agrupació Musical Cerdanyola, la Big Band Jazz Maresme, Edu Manazas i la col·laboració de l’Escola de Ball Roger’s.

Redacció

Redacció


CampanyaZBE2020setembre_Banner_Amic_728x90_Salut2_Escoles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?