El Fantosfreak més internacional

4a5dadae8236179289a29d4a9cb30754

Ara fa 19 anys que un grup de joves amants del cinema van organitzar al Casal de Joves la primera edició del Fantosfreak. Ni en els seus millors somnis s’imaginaven que el Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks arribaria a prendre la volada que actualment té amb 1.500 espectadors per nit. L’aire lliure a l’estiu, la selecció -marcada per la varietat d’uns treballs que van des dels 10 euros a altres que són candidats als Goya o els Oscar- i les presentacions dels curts són les característiques que contribueixen a la grandesa d’un certamen que enguany tindrà lloc del 16 al 20 de juliol al Parc del Turonet.  

El Fantosfreak arriba a la seva dinovena edició més internacional que mai. En total, el festival ha rebut 342 curtmetratges candidats provinents de 39 països diferents. “Dues terceres parts dels curs seleccionats són internacionals”, destacaven l’alcalde Carles Escolà i el director del Fantosfreak, Rafa Dengrà. I que “el Fantosfreak és un festival referent de l’escena freak”, com apuntava el batlle, ja es demostra amb fets objectius més enllà del número d’assistents per nit. “És un festival marca de la ciutat que ja ha generat un festival cinematogràfic freak a Rubí organitzat per persones que venien a veure el Fantosfreak a Cerdanyola”, explicava Dengrà.

DOS CURTS CERDANYOLENCS, ENTRE ELS 44 SELECCIONATS

Entre els 44 curtmetratges que formen la programació del festival es troba ‘Latched’, el nou treball de Justin Harding, triple guardonat en la darrera edició del Fantosfreak amb ‘Teddy Bears are for Lovers’.

El festival comptarà amb representació cerdanyolenca de la mà Chesco Murillo amb ‘Un viaje a tomar por culo’ i de Pedro Villarejo amb ‘Redder’, convertint-se en el participant més jove de la història del festival amb només 15 anys d’edat. A més, enguany també es repeteix la col·laboració amb el Taller de Cinema de la Gent Gran, que projectarà el seu darrer curt ‘L’estigma’.

KEN STRINGFELLOW ACTUARÀ AL FANTOSFREAK FESTIVAL

Abans de la projecció dels curts diaris del Fantosfreak la vetllada s’amenitzarà amb petits concerts. Aquest any, l’estrella serà el fundador de The Posies i exguitarrista de la mítica banda REM, Ken Stringfellow. El músic, que oferirà un concert gratuït el dijous 19 de juliol (20.45h), ha col·laborat en els curtmetratges australians Smashed i Too Dark, seleccionats per al festival. Actualment col·labora amb la ràdio online de Barcelona scannerFM.

CONTINUARAN LES PRESENTACIONS AMB PERSONATGES MOLT ESTIMATS

Com ja és tradició el festival arrencarà arrencant com sempre amb una presentació dedicada a éssers terrorífics, estranys i còmics i tindrà  les clàssiques introduccions als curtmetratges dels personatges estimats i aclamats per tots com El Niño Pedales, Los Bailongos, Pepito, SpoilerMan, Garci SuperStar o el Hamster ‘Amic’ de Richard Gere.

LA MILLOR LLUITA LLIURE

Després d’un any sense la demostració de lluita lliure de Riot Wrestling, l’organització del Fantosfreak torna a recuperar-los per a la sessió de cloenda del Fantosfreak el 20 de juliol a les 20.45 hores al Parc del Turonet. Les experiències prèvies asseguren que l’espectacle està garantit.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?