El Fantosfreak es fa gran en el seu any més internacional

af6038056f6231c664e3ef073c45af10

El festival internacional de curtmetratges fantàstics i freaks donarà a conèixer els seus guardonats aquest divendres (21.33 hores) al Parc del Turonet

No és casualitat que el Fantosfreak homenatgi enguany a la pel·lícula ‘L’exorcista’ de William Friedkin. Si sumem el número de la bèstia, 666, el resultat és 18. I aquests són els anys que aquesta setmana celebra el festival internacional de curtmetratges fantàstics i freaks de Cerdanyola. Un certamen que en la seva primera edició va rebre vuit curts i va comptar amb 50 espectadors. Ara, les sessions diàries al Parc del Turonet arriben a les 1.300 persones: el Fantosfreak ja és major d’edat.

Enguany els 44 curts seleccionats per a la XVIII edició del Fantosfreak podran optar a més premis, ja que l’organització ha decidit celebrar la majoria d’edat amb la incorporació de nous guardons, passant dels 5 als 11 guardons. Els premis nous són el Pepito de Oro a la millor mort; el Charlie a la criatura más entranyable; el Gagci al millor gag; l’Avestruz, al millor ensurt; el Pterodáctilo al millor crit i el Se Sabe Ya o Es Sospechoso a la frase més mítica. El palmarès es completa amb el primer, segon i tercer premi, el Garmanbozia i la distinció que tria el públic. Si l’any passat el curt guanyador va ser ‘MayDay’, una proposta angoixant i opressiva del francès Sébastien Vanicek, en aquesta ocasió destaca ‘Decorado’ d’Alberto Vázquez. Una cinta que competirà a Cerdanyola després d’haver guanyat, entre d’altres premis, el Goya 2017 al millor curtmetratge d’animació.

A més de les projeccions d’avui dimecres i dijous (veure quadre de la dreta), la gran nit del Fantosfreak serà divendres, quan es lliuraran els premis i es podran veure els curts guanyadors. A més, es projectaran produccions pròpies de Fantosfreak com ‘Justicia Justiciera III Kungfu Karate Annihilator’, de Rafa Dengrá, i ‘Chema, Confesiones de un Villano’, de Xavi Crespo. També es podran veure ‘La leyenda de la princesa Tetasuko’, de Lopetegui productions i el curt ‘Amanece que poco no es’ de Fernando Endrino. Enguany no hi haurà vetllada de lluita lliure, però organització promet diversió i sorpreses.

La projecció del documental ‘Herederos de la Bestia’ tancarà el Festival

El Festival Internacional de Curtmetratges Fantàstics i Freaks es clourà dissabte (21.30 hores, MAC) amb la projecció del documental ‘Herederos de la Bestia de Diego López i David Pizarro. El treball explica tots els secrets de la pel·lícula ‘El día de la Bestia’, un dels treballs més exitosos d’Álex de la Iglesia amb 14 nominacions als Premis Goya 1995 i guanyador de 6 d’ells. El documental es va estrenar en el darrer Festival Internacional de Sitges i des de llavors s’ha projectat en diversos festivals nacionals i internacionals amb una molt bona rebuda. A més, Diego López, també responsable de la secció Brigadoon al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, assistirà divendres al lliurament de premis del Fantosfreak i donarà als assistents alguna pinzellada sobre les noces d’or del festival referent del cinema fantàstic. – NF

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?