El divertit diari de confinament de l’actor Octavi Pujades

e62681383a22ece70ebf83908f7b7b5d

“Quarantena. Dia 1. De moment, tot bé”. Amb aquest missatge i una imatge d’ell i el seu pare agafant ben fort dos paquets de paper de vàter, l’actor cerdanyolenc Octavi Pujades iniciava un divertit diari de confinament que coprotagonitza amb el seu pare de 90 anys.

Pujades, que avui viu el seu 22è dia de quarantena amb el Joan, tenia una vida molt diferent abans del confinament.Professionalment, l’actor es trobava de gira amb ‘El guardaespaldas’ quan el Govern va decretar l’estat d’alarma i es van posposar les funcions. “Ara mateix la gira havia d’estar un mes a Bilbao, però ara, en canvi, estic confinat a casa. Pel meu pare la vida no ha canviat gaire perquè ja està gran i cascat dels pulmons. Sortia poc, però li donava molta vida anar al bar Grau a fer el cafè amb els amics”, explica l’Octavi, que confia que el seu pare pugui recuperar aquesta petita tradició.

En un post previ al primer dia de quarantena el cerdanyolenc alertava que els dos Pujades romandrien en la mesura del possible en aïllament domiciliari: “El pare sense cap dubte, per la seva edat i perquè té una malaltia respiratòria de base, i jo quan surti ho faré prenent les mesures necessàries”. Per a l’actor i també metgemetge de formació, aquesta crisi no es pot resoldre si no actuem tots a una. “I com més aviat ens conscienciem, millor. Sense alarmismes exagerats, però sense abaixar la guàrdia. Fent cas de les pautes que marquin les autoritats sanitàries. Perquè és l’única manera”, apuntava.

Des de l’inici del confinament ha anat penjant post diaris amb milers de seguidors i centenars de comentaris. Escenes simpàtiques i divertides qe a molts desperten un somriure en aquests dies d’incertesa. La idea és plasmar el dia a dia dels Pujades amb coses més o menys quotidianes. Ells, com mols altres cerdanyolencs, també surten diàriament a aplaudir al balcó. “Aquest aplaudiment és un homenatge a un col·lectiu que sempre hi és quan se’l necessita. Un reconeixement al seu esforç i al seu treball. Un gràcies de cor, i un estímul al seguiment de amb la seva tasca en aquests moments tan complicats”, remarca l’actor a Instagram, mentre assegura que “també és una altra acció conjunta de les moltes que hem de dur a terme per superar aquesta situació”.

I com molts, quan ja s’ha superat els 20 dies de confinament, ja han vist gran part del catàleg de les plataformes digitals. “Com en aquests dies el patriarca i jo ja ens hem passat tres vegades tot Netflix, HBO i Amazon Prime, hem vist tots els partits del Barça de la història en bucle i ens hem fet els tutorials de YouTube sencers, i com les notícies ja ens comencen a esgotar una miqueta, hem decidit canviar d’entreteniment. Aprofitant que tocava bugada, el pla d’avui és el visionat de el programa llarg a 30º per a roba de cotó”.

Malgrat les “misèries de la vida en confinament”, els Pujades gairebé sempre treuen uns minutets per exercitar el seu tren inferior i el seu sistema circulatori pedalant incansablement sobre les seves bicicletes. “Igual en altres circumstàncies no ho faríem, però som uns punyeters picats i la bici és la nostra única oportunitat de competir en aquestes circumstàncies; això sí, de manera sana i neta”, apunta l’actor.

En aquests dies, l’Octavi troba a faltar veure als seus fills -està separat i té dos fills adolescents que estan passant la quarantena amb la seva mare- i a la seva xicota. També troba molt a faltar “poder anar al gimnàs o a córrer” i estar amb els seus amics. “Molta vídeotrucada, molt missatge, molt el que vulguis … Però no és el mateix”, bromeja en un post.

Des del seu balcó assegura que Cerdanyola es veu inquietantment tranquil·la. “És el que té que no hi hagi cotxes ni gent pel carrer, però malgrat tots els problemes que el coronavirus ens està causant,  la ciutat es veu bonica amb aquest ritme lent i pausat”.

Quant tota aquesta situació passi, té molt clar el que vol fer. “Recuperar el temps perdut amb els meus familiars i amics, sortir i gaudir de l’exterior -d’una manera que donava per suposat i que he vist que no ho és tant- i seguir treballant”, anuncia. “Tinc moltes ganes de reenganxar-me a la gira”, concreta. Ja queda un dia menys.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?