El Dia Internacional de la Discapacitat reivindica que tots som diferents

e2dc343852dcc66e453f7f9901577ec5

El parc Xarau oferia dissabte un aspecte diferent de l’habitual. No només per la presència de la pista de gel, que inaugura l’estació nadalenca, sinó també perquè s’hi celebrava l’acte central del Dia de les Persones Discapacitades. Quinze entitats que lluiten per la inclusió social d’aquestes persones es van aplegar per abordar la problemàtica que les fa diferents. “Tothom és diferent però, contradictòriament, tots som iguals”, va definir categòricament el monologuista Albert Castro, presentador de l’acte.

Tot i que a Cerdanyola s’han fet molts avenços, encara queda molt camí per recórrer. Per aquesta raó, les entitats demanen l’acompliment del compromís de l’Ajuntament en la moció per l’accessibilitat, la intervenció necessària per garantir-la i la implicació de tothom. “L’accessibilitat millora la qualitat de vida i fomenta l’autonomia personal”, va destacar Víctor Cortada durant la lectura del manifest, ja que “crea una societat lliure de barreres i de discriminació, que posa en valor la diversitat humana”. L’alcalde Carles Escolà va agrair la coordinació de les entitats que van fer possible la commemoració de l’acte i que “treballen dia a dia per construir una Cerdanyola diversa per a totes i tots”. Com a símbol de reivindicació dels drets de les persones que tenen alguna discapacitat, la flashmob que organitzava Creu Roja, l’actuació ‘Calaixos’ del grup Catalònia, l’activitat de Zumba a càrrec de l’associació ASPADI i les corals Turó Solidari i Coral Funcional (AFIS) van fer cantar i dansar el públic.

TAMBÉ REIVINDICACIÓ
Un dia abans de l’acte oficial, la sala de plens acollia una recepció institucional a les 15 entitats que treballen en l’àmbit de la discapacitat. Un manifest que posava de relleu que encara queda molt camí per recórrer va ser llegit per l’alumna de l’IES Banús i campiona d’eslàlom d’Espanya, Olga Ruiz. “Avui volem reconèixer l’aportació d’aquestes entitats al treball comú de la inclusió a la ciutat”, destacava el regidor de Serveis Socials, Maurici Jaumandreu. “Per a nosaltres és un dia reivindicatiu perquè en ple segle XXI cal reivindicar els drets de les persones amb diversitat funcional”, reclamava el president de l’AFIS, Juan García, que demanava a l’Ajuntament una “major implicació perquè Cerdanyola sigui plenament accessible”. – OC/ NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?