El desamiantat dels cinemes El Punt preocupa els veïns

FOTOS JUNTES_FACHADA

Els treballs d’enderroc dels cinemes El Punt s’han iniciat amb el desamiantat de la teulada, un procés que ha despertat la preocupació i les crítques dels veïns de la zona. Com que la teulada està formada per plaques de fibrociment la retirada s’ha de fer seguint el protocol de desamiantat. “Considerem que no l’empresa no segueix el protocol correcte”, assegura el vicetresorer i fundador de la Plataforma Afectats Urbanisme Veïns Ca n’Altimira, Diego Clemente. Segons l’entitat, “el protocol marca que s’ha de fer una analítica de concentració de l’aire i una imprimició a les plaques de fibrociment  abans de manipular-les” i “això no s’ha fet”. La Plataforma ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra i lamenten que des de l’Ajuntament no els avissessin de l’inici de les obres: “Amb la covid-19 s’ha de ventilar i almenys des del consistori es podrien haver avisat de quan farien les obres per tancar les finestres i que no entri la pols”.

D’altra banda, l’alcalde Carlos Cordón, destaca que la promotora té llicència d’enderroc “en vigor i ajustada a llei” i que que l’empresa encarregada dels treballs figura al llistat d’empreses especialistes en retirada d’amiant avalada per la Generalitat. A més, segons Cordón, el servei d’Urbanisme va fer una inspecció la setmana passada i no va observar irregularitats. “Continuarem fem seguiment, però de moment tot està conforme a llei. Si veiessim alguna cosa, com a Ajuntament actuaríem”. Finalment, el batlle destaca que les queixes veïnals són legítimes: “Sobretot perquè som una ciutat amb un històric d’amiant molt greu i com a govern estem treballant en campanyes sobre aquest tema i en ajudes per desamiantar”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?