El curt que podria contenir les imatges cinematogràfiques més antigues de Cerdanyola es presenta virtualment demà

castanysfotograma3

El proper dissabte, 14 de novembre (22 hores), el Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC) i el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) presentaran una recent troballa del GREC: les “pel.lícules de Castanys” rodades a Cerdanyola. L’esdeveniment es podrà seguir a  http://www.cerdanyola.net/castanys/

Castanys va ser un dels humoristes més importants del segle XX. Fundador de moltes revistes humorístiques també va fer ràdio, gravar discos, publicar llibres i durant dècades va ser un dels humoristes gràfics més importants de tot l’estat. Era també un fanàtic del cinema, que va rodar diversos curts, obtenint premis cinematogràfics. Alguns d’aquests curts els va rodar a Cerdanyola, on va desenvolupar una intensa tasca cultural. El GREC ha recuperat i digitalitzat alguns d’aquests curts.

La presentació es farà en el marc d’una edició especial del Festival de Curts cinematogràfics La vida és curta que cada any organitza el Museu i que aquest any, per motius evidents, es farà en línia.

El MAC ja ha iniciat un projecte de recerca amb l’entitat, que incorpora a l’alumnat del Màster Oficial Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic de la UAB, amb l’objectiu de programar una exposició al voltant de la troballa i de la relació de Castanys amb Cerdanyola.

 

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?