El curs s’inicia amb un grup menys al Saltells i al Gorgs

1bcfbd07454f9ec45d6daa888b9a8a71

L’Ajuntament ha destinat aquest any quasi mig milió d’euros a beques escolars

l De nou, un retorn a les aules sense incidents a Cerdanyola, però amb un grup menys de P3 al CEIP Saltells i un altre de 1r d’ESO a l’IES Gorgs. Enguany, l’Ajuntament destina a beques prop de mig milió d’euros. A la ciutat van soŀlicitar-les un total de 2.228 persones, de les quals es van concedir 2.121 ajuts per un import de 448.996 euros. La davallada de natalitat també s’ha notat a la Sínia, on els dos grups de P3 tenen 19 alumnes per classe. “Amb aquesta baixada de ràtio podrem fer una atenció diferent”, anunciava el director de l’Escola Municipal La Sínia, Xavier Devesa, que anunciava que el centre és una de les quatre escoles de l’Estat espanyol que participa en un projecte europeu de ciències per a educació infantil.

OBRES DESTACADES
Els centres on aquest estiu s’han fet obres importants són Turó de Guiera -on s’han pintat els interiors i exteriors del centre i s’ha impermeabilitzat la coberta dels vestidors-, a l’Escola Municipal de Música Aulos -s’ha canviat sostre d’un edifici- i a l’escola municipal La Sínia, on s’han fet obres de substitució dels paviments deteriorats i s’han arranjat els lavabos infantils. “El resultat de les obres al parvulari es nota molt”, valorava Devesa. També mostrava la seva satisfacció per la millora de la seguretat per accedir a l’escola gràcies a un piló abatible al centre en els moments d’entrada i sortida: “L’illa de vianants és una obra molt necessària que esperem consolidar”.
A més, a l’Escola Xarau s’han arreglat els desperfectes causats per les inundacions i a l’escola bressol municipal Cordelles s’han substituït els paviments deteriorats. Tant a Aulos, com a l’escola bressol Montflorit i al Serraparera, encara queda pendent un canvi de fusteries previst per aquest trimestre.

REUNIÓ AMB LA GENERALITAT

Durant la roda de premsa d’inici de curs, l’alcalde Carles Escolà i la regidora d’Educació, Elvi Vila, anunciaven que properament es reuniran amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, per abordar les inversions compromeses per la Generalitat a la ciutat que no s’han realitzat, com és el cas de la segona fase del desamiantatge que s’havia d’haver fet a les escoles de Cerdanyola que encara tenen aquest material.

Una de les novetats d’aquest curs és la posada en marxa de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), un nou servei d’informació, orientació i assessorament de l’escolarització dels centres d’educació infantil, primària, secundària, públics i concertats. “Totes les persones que arriben a la ciutat seran ateses ara des de l’Ajuntament i no des de les escoles, amb la idea de garantir una acollida de ciutat a les famílies nouvingudes a Cerdanyola”, explicava Vila. Entre els projectes educatius que es treballaran aquest curs a la ciutat destaquen l’Educació 360 per treballar l’esport escolar amb tots els agents que hi intervenen, la consolidació dels Camins Escolars, l’escola Nova 21, el Consell d’Infants i Adolescents i el Cerdanyola Educa. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?