El crematori, els carrils bici i el tribut metropolità protagonitzen l’audiència ciutadana

tanatorio-98+

La plataforma Cerdanyola diu NO al crematori intervenia al plenillo per recordar al govern que 18 mesos després no tenen resposta a la seva instància.  “Com pot ser el crematori un tema de ciutat si quan la ciutadania, en forma de plataforma que ha presentat més de 3000 signatures en contra del crematori, que té el suport de més de 20 entitats locals i que quan vol ajudar amb uns advocats contractats privadament se l’ignora d’aquesta forma?”, demanava el col·lectiu.  “Tot just fa un mes per fi vam poder tenir una reunió amb la regidora d’Urbanisme i la nostra sorpresa va ser que el contenciós tot just estava tancat i l’ajuntament restava a l’espera de la resolució per part del jutge”, criticava el portaveu de la plataforma, Arnau Bria. La regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, es disculpava per no haver contestat la instància i remarcava que el govern també s’oposa a la construcció del crematori: “Hem estat amb llicència aturada i amb procés de mediació que ara s’ha tancat. No s’ha trobat cap solució viable a la construcció del crematori i ara el jutge ha de dictar sentència”. En aquest sentit, l’alcalde assegurava que quan hi hagi sentència s’intentarà donar una resposta el més unitària possible”. Des d’ERC recordaven que van trobar una solució que van plantejar al plenari, però que no va prosperar. “Seria una bona oportunitat tornar a convocar la taula de treball i compartir posicionaments perquè els marges de temps cada vegada són menys”, demanava Helena Solà.

La Plataforma no Tribut AMB va intervenir per demanar al govern municipal que la moció aprovada al plenari es pugui debatre a l’AMB, al Parlament de Catalunya i fins i tot al Congrés dels Diputats. “No trobareu un mur de contenció en nosaltres, sinó la màxima col·laboració”, responia el regidor de Finances, Javi Sánchez.

D’altra banda, la plataforma Som Bici Cerdanyola demanava al consistori que s’ampliï la xarxa de carril bici a la ciutat i preguntava per què Cerdanyola no ha decidit fer passes en canvis de mobilitat com altres ciutats durant la COVID-19. Som bici Cerdanyola. La regidora de Mobilitat, Glòria Urbano, assegurava que sí que es preveuen carrils bici als plans urbanístics, com per exemple al Centre Direccional, però que en la reforma de carrers ja existents moltes vegades no és possible la instal·lació d’un carril bici per la poca amplada de la via.  “En aquests casos poden ser viables alternatives com la instal·lació d’una Zona 30”, afegia. Properament es faran carrils bici a l’avinguda Argentina, a la carretera de Barcelona o la de Badia. “És prioritari un carril bici entre Cerdanyola i la UAB i hi estem treballant”, anunciava la regidora.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?