El contracte del PEM de Guiera continua sense resoldre’s

5b62d01506bd8a53b6c4928e25fa9b8a

El contracte de gestió del PEM Guiera entre Ajuntament i Federació Catalana d’Handbol (FCH) encara no s’ha resolt. El govern municipal retirava ahir del ple el punt de la resolució del contracte després d’una reunió d’urgència entre els portaveus municipals i que l’alcaldessa Carme Carmona anunciés que havia rebut trucades del PP i ERC que asseguraven que a l’expedient hi havia “serioses irregularitats” i que si s’aprovava “portarien el tema a la Fiscalia”. La proposta que presentava el govern resolia el contracte per mutu acord entre Ajuntament i contractista i implicava incautar la fiança definitiva d’un import de 189.769 euros per garantir l’execució del contracte i respondre dels danys i perjudicis que s’hagin pogut causar a l’Ajuntament i liquidar la concessió del PEM Guiera per un import de 3.356.946 euros a favor de la federació.

En un comunicat fet públic pel govern un dia després s’assegura que es va decidir retirar el punt “en comprovar que no hi havia un suport suficientment majoritari en el conjunt de grups municipals dtenint en compte la importància del tema en canviar un dels grups municipals l’orientació del seu vot poc abans del ple”. Malgrat la retirada, l’alcaldessa destacava que “tots els informes preceptius de l’expedient són favorables” i que la proposta presentada “és la millor possible per a l’Ajuntament i per a la ciutat”. A més, el secretari municipal va llegir un informe jurídic encarregat per l’alcaldessa el dia abans i on s’assegura que la proposta no suposava incòrrer en malversació de cabals públics, que el valor de reversió de la concessió s’ajusta a normativa, que no hi ha perjudici econòmic per al municipi i que no hi ha prevaricació perquè hi ha informe favorable de la Comissió Jurídico Assessora.

Tot i que el punt no es va debatre, en el torn de la desestimació d’un recurs de reposició presentat per la FCH, el portaveu d’ERC, Daniel Mallén, remarcava que no comparteixen el procediment perquè veuen “problemes de forma importants”. En aquest sentit, Mallén assegurava que l’informe de la Comissió Jurídico Assessora de la Generalitat apunta que la causa de resolució hauria de ser que la federació d’handbol està en concurs de creditors i no la fórmula de mutu acord entre administració i contractista que planeteja la proposta que es portava al ple. En aquesta línia, Compromís -que en un comunicat considerava la proposta il·legal-, es sumava als arguments dels republicans per demanar la retirada del punt.

La retirada final del punt fa que “l’Ajuntament resti a l’espera de la decisió que prengui el 2 de juliol el jutge mercantil sobre el concurs de creditors de la Federació Catalana d’Handbol”, segons assegura el govern en un comunicat. També es remarca que “el municipi defensarà els interessos dels equipaments de la ciutat del PEM Guiera, així com els llocs de treball existents i els serveis de les persones usuàries”.

REACCIONS DE LA FCH
El president de la FCH, Tomàs Moral, es mostra sorprès per la retirada del punt a la sessió plenària. “A hores d’ara encara no hem rebut cap explicació, quan dues persones arriben a un acord el més normal és complir-ho”, assegura en declaracions a aquesta publicació. Moral remarca que “l’handbol català se sent enganyat” per la decisió del govern municipal de retirar el punt: “Podríem parlar de deslleialtat institucional cap a la nostra federació i de covardia política si, tenint tots els informes favorables, el govern municipal ha actuat així per les pressions polítiques que van afirmar que havia patit”. Per a Moral la decisió “només afegeix incertesa” a la situació d’una FCH que ara se centra “en superar el concurs de creditors”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?