El contracte de gestió de les escoles bressol municipals es prorroga per tercer any consecutiu

d985bd01090113d5c682cff917f71c98

Les empreses Serveis Educatius Cavall de Cartró i Progess Projectes i Gestió de Serveis Socials continuaran gestionant l’escola bressol municipal de Montflorit i la de Cordelles aquest curs després que el ple municipal aprovés la tercera prórroga del contracte amb les abstencions de PSC, ERC, C’s i PP i els vots favorables del PDeCAT i ICV-EUiA. Malgrat la llum verda que va obtenir el punt a la sessió plenària, l’oposició va criticar durament la gestió del tema feta pel govern municipal. “No em puc sentir satisfet de portar una pròrroga quan teníem llest un nou plec de contractació”, assegurava el fins ara regidor de Contractació, Maurici Jaumandreu, que recordava que els “dubtes interpretatius” que van sorgir van impedir tirar endavant el nou plec.

ELS ANTECEDENTS
El punt va ser presentat d’urgència al ple de juliol i l’oposició el va rebutjar per poder estudiar més a fons els detalls i va posar sobre la taula de fer un ple extraordinari uns dies més tard. Finalment, el govern va optar per prorrogar el servei fins al mes de setembre via ratificació d’alcaldia. Una decisió que va ser criticada per l’oposició: “Aquí hem vingut a ratificar un decret seu, és una temeritat presentar el punt així, què passaria si ara ho rebutgéssim?”, demanava Iñigo Enterria (ERC) a l’alcalde Carles Escolà. “Una mala gestió de la licitació ha posat en risc un servei que ha d’estar garantit pel govern, és una irresponsabilitat”, lamentava Encarna Linares (PDeCAT). “Tres pròrrogues són difícilment defensables, ho han gestionat de manera nul·la”, assegurava Maria Reina (ICV-EUiA), que com els republicans, es preguntava si l’any vinent el govern tornarà a fer una pròrroga del contracte. ”Nosaltres sempre hem defensat la municipalització del servei, en aquests dos anys ho han estudiat?”, preguntava Enterria al govern. “Els models de gestió estan ara mateix sobre la taula i la reunió del servei tècnic està prevista per d’aquí a dues setmanes, on es procurarà incloure a tots els grups municipals”, responia la regidora d’Educació, Elvi Vila.

L’ADÉU DE JAUMANDREU
El protagonista de l’últim ple va ser el regidor Maurici Jaumandreu que s’acomiadava del consistori amb la frase “que visqui la terra i mori el mal govern”. Jaumandreu – responsable de les àrees de Transparència, Participació, Bon Govern, Finances i Serveis Econòmics, Contractació i Compres i Patrimoni i Arxiu- va assegurar que la seva renúncia és una decisió meditada: “La salut i la família és tot el que tenim i és el primer”. A més de lloar Carles Escolà, Jaumandreu també va dirigir-se a la resta del plenari: “Més enllà de les diferències que puguem tenir, la ciutat de Cerdanyola ha d’estar sempre per sobre de tots nosaltres”. Després del seu adéu, segons Jaumandreu, “Cerdanyola comptarà amb la força i determinació” de la número 6 a la llista de Compromís, Laura Benseny.

Un dels temes protagonistes del plenillo ciutadà va ser l’esport. “És impossible que cinc regidors gestionin una ciutat de 57.000 habitants i els tràmits van lents”, assegurava el president de l’Associació de l’Esport de Cerdanyola (AEC), Octavi Moreno, que demanava si davant d’aquesta falta de temps per atendre l’esport de Cerdanyola, es podria aprofitar la figura del regidor delegat. L’AEC també demana actualitzar el reglament del Consell Municipal de l’Esport per exercir una “participació real” i començar a treballar per definir, redactar i projectar les tres instal·lacions esportives necessàries a dia d’avui -el pavelló, la piscina de 25 metres i la pista d’atletisme- a la ciutat. Tots els grups municipals es van mostrar oberts a les propostes plantejades per l’AEC malgrat que no es va concretar res. “Les entitats esportives no van al ritme de l’administració”, lamentava Buenaño (PP), mentre que Francisco Ortiz (PSC) remarcava que cap àrea de l’Ajuntament funciona. El regidor Dani Mallén (ERC) apuntava que més enllà de la figura del regidor delegat el govern municipal podria obrir el debat de la necessitat de més càrrecs de confiança. Una proposta que va ser ben rebuda Moreno: “Si s’han de buscar càrrecs de confiança que es busquin”. L’alcalde tancava el debat tot assegurant que “s’estan fent molts avenços en molts àmbits”, però “alguns no són tan ràpids com voldríem”. – NF

Demanen la dimissió de l’alcalde per haver despenjat la bandera espanyola.

Amb proclames com ‘Viva España y viva la Guardia Civil”, ‘alcalde dimisión’ i ‘la bandera no se toca’ unes 300 persones es concentraven dijous passat davant les portes de l’Ajuntament com a protesta perquè el govern municipal despengés la nit de l’1 d’octubre la bandera espanyola. L’executiu de Carles Escolà va tornar a penjar la bandera un dia abans de la protesta tot assegurant que havia estat un gest simbòlic. “El govern municipal va decidir retirar-la diumenge passat com a protesta per les més de 900 persones ferides com a conseqüència de l’acció exercida per les forces de seguretat de l’Estat contra qui volia exercir el seu dret al vot en el Referèndum convocat per la Generalitat de Catalunya”, assegurava el mateix dimecres un comunicat del consistori. La concentració començava dues hores abans del plenillo, on un dels veïns també va criticar el gest del govern: “Pot treure la bandera quan Catalunya sigui independent, però ara l’Ajuntament ens representa a tots, a mi i a totes les persones que tenen un altre criteri”.

El referèndum també va estar present a la sessió plenària amb l’adhesió a la declaració institucional del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Occidental de condemna ferma de les càrregues policials de l’1-O. El text -que només va rebre el vot contrari de PP i C’S- condemna la violència policial durant les votacions i remarca “la voluntat de posar per damunt de tot, la defensa de la democràcia i els valors que ens uneixen per sobre de les diferències”. La pluralitat de Catalunya “ha de passar sempre pel respecte absolut a la llibertat d’expressió”. A més, els alcaldes i alcaldesses exigeixen “responsabilitats polítiques” al govern de l’Estat per les càrregues policials contra els ciutadans que es manifestaven lliurement als col·legis electorals.

Cerdanyola vol diàleg.

Centenars de persones vestides de blanc i sense banderes es concentraven dissabte davant l’Ajuntament per reclamar diàleg entre el govern espanyol i el català per desencallar la situació política actual. A la convocatòria del moviment ciutadà Parlem els crits de ‘diàleg’ i ‘unitat’ eren majoritaris, però també s’ha escoltat ‘Catalunya sí, independència no’ i ‘Alcalde dimissió’ després que se’ls denegués penjar al balcó del consistori una pancarta amb el lema ‘Cerdanyola vol diàleg’.

El manifest de Parlem aposta pel diàleg, el respecte i l’enteniment per construir en comú un país on hi capiguem tots i totes: “Espanya és un país millor que els seus governants”. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?