El conseller Ramon Tremosa visita les instal·lacions d’Eurecat

Eurecat-conseller-Tremosa_930x515px

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat les instal·lacions del centre tecnològic Eurecat a Cerdanyola del Vallès per conèixer les tecnologies i els projectes en què està treballant actualment per promoure la recuperació industrial i tecnològica en el marc de l’actual crisi sanitària.

A la seu d’Eurecat, representants del centre tecnològic han presentat demostracions de diferents tecnologies en què ha estat treballant en els darrers mesos. De fet, Eurecat és soci, promotor i assessor de diferents empreses per a projectes dels fons NextGenerationEU. Entre d’altres, s’han donat a conèixer tecnologies i projectes del centre tecnològic adreçats a resoldre els reptes que tenen actualment les empreses, a partir de solucions basades en la digitalització, els nous materials o la robòtica, a més d’espais com els laboratoris de bateries, de materials i d’injecció i la planta pilot de plastrònica d’Eurecat, capdavantera a nivell europeu. El centre tecnològic Eurecat aplega més de 650 professionals i dona servei a més de 1.600 empreses.

Entre les tecnologies que ha donat a conèixer durant la visita, es troba el projecte de robòtica cognitiva Flagship Ronous, que té per objectiu facilitar la interacció més natural i intuïtiva entre els robots i els humans. També s’han mostrat els dispositius de l’àmbit de la neurocirurgia cranial i espinal que desenvolupa Neos Surgery, així com la tecnologia pròpia de microinjecció per ultrasons d’Ultrasion, dues spin-offs del centre tecnològic. D’altra banda, també s’han presentat exemples en l’àmbit del laboratori, com ara la recerca en nous materials amb propietats anti-viricides i processos de desinfecció.

Tremosa ha remarcat la importància de la indústria en un context com l’actual. “Els països que han sobreviscut les crisis són els països industrials”, ha assegurat. “Ara tenim una crisi turística i sanitària, que afecta diversos sectors, però en canvi la indústria aguanta”, ha destacat. En aquest sentit, el conseller Tremosa també ha volgut reivindicar “el paper fonamental de l’empresari en la vida econòmica i social”. Per al conseller, “els líders socials són els empresaris que arrisquen els seus recursos en un futur incert, que creen llocs de treball i riquesa per a la societat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?