El conseller d’Interior es reuneix amb entitats de Bellaterra i Cerdanyola per parlar de seguretat i protecció civil

WhatsApp Image 2023-05-02 at 10.30.55

Les associacions veïnals més properes a entorns forestals han expressat les seves preocupacions i necessitats de cara a un estiu amb elevat risc d’incendi. “Donar resposta a les demandes de convivència i la seguretat són polítiques clau tant pel Departament com per a les candidatures d’Esquerra a Bellaterra i Cerdanyola”, asseguren els republicans en un comunicat.

Joan Ignasi Elena s’ha reunit amb representants d’un col·lectiu veïnal de Bellaterra molt actiu en la defensa de la seguretat pública. El conseller, ha escoltat les demandes i reflexions del veïnat de Bellaterra sobre com d’efectiu està sent el xat de seguretat i com s’ha d’acostar la seguretat als ciutadans. A més de franges de protecció i hidrants, sobretot s’ha parlat de presència policial, de la relació entre l’urbanisme i el manteniment de l’espai i la seguretat, així com dels agents cívics i diferents formes d’augmentar la presència al carrer i el possible ús de càmeres. Acompanyaven Elena, el candidat a la presidència de l’EMD de Bellaterra, Quim Oltra, el candidat a l’alcaldia Albert Turon, la presidenta de la secció local d’ERC, Isabel Cruz, i diversos membres de la llista electoral d’ERC que han exposat la necessitat d’entendre la seguretat amb perspectiva global. En aquest sentit, els republicans han recordat la moció presentada per Esquerra l’octubre de 2022 per l’elaboració d’un Pla Local de Seguretat i les reiterades propostes per millorar el funcionament de la policia local, dotar el 25% de places vacants de la plantilla, i construir la nova prefectura. Acabada la reunió a Bellaterra, el conseller Elena s’ha desplaçat a Cerdanyola on ha compartit una passejada pel Parc de la Riera. En aquest entorn ha atès representants de les associacions de Can Cerdà, Montflorit i Canaletes. Li han preguntat sobre la sequera actual i l’afectació que té sobre el risc d’incendi de cara als propers mesos i li han preguntat per la possibilitat d’establir entitats locals com ara Associacions de Defensa Forestal (ADF) o de voluntaris de Protecció Civil. El conseller Elena ha recordat els esforços del departament en prevenció i extinció davant una campanya d’estiu que, en cas que continuï la sequera, es preveu especialment dura. Des d’ERC s’ha ofert tot el suport a les iniciatives veïnals i associacions que treballin per la defensa del patrimoni natural i la prevenció d’incendis. En aquest camp han recordat que el març de 2021 el grup municipal va presentar una moció per obligar l’ajuntament a complir la normativa de protecció civil ja que Cerdanyola no disposava dels plans d’emergències necessaris. “Dos anys més tard s’ha aprovat el Document Únic de Protecció Civil, pendent de validació pel Departament d’Interior”, recorden des d’ERC, que critica que el “govern municipal no ha facilitat la informació demanada sobre la darrera revisió dels hidrants, incloent la font d’alimentació d’aquests, ni quan es van desbrossar per darrera vegada les franges de seguretat antiincendis”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?