El Consell d’Adolescents ja torna a treballar

Plenari CIAC d’adolescents / F. Ajuntament de Cerdanyola (NP)

El plenari del Consell d’Adolescents, format pels representants de l’alumnat de 1r i 2n d’ESO dels centres educatius de Cerdanyola, comença a treballar sobre temes que preocupen al jovent de la ciutat

Enguany, els membres del Consell d’Adolescents han estat seleccionats després d’un procés participatiu que es va dur a terme als centres educatius interessats durant el primer trimestre del curs. Per mplicar més a l’alumnat d’aquesta franja d’edat, des de l’Ajuntament va proposar una nova dinàmica per fer partíceps de manera més activa els adolescents en aquest consell i per treballar en benefici de la ciutat. Per escollir els membres que formen el Consell d’Adolescents aquest curs, es va realitzar un joc d’escapament en el marc del grup-classe per treballar els diferents eixos. Una vegada superat el joc, el grup va rebre unes claus per participar en un concurs que va consistir en crear per parelles un vídeo d’entre 15 segons i 2 minuts de durada en el que havien d’explicar que pot fer Cerdanyola per ser una ciutat més amigable amb el col·lectiu adolescent. D’entre tots els vídeos es van triar set i les parelles guanyadores van gaudir d’un estada de cap de setmana a una casa de colònies a on van començar a treballar les propostes i dinàmiques del Consell d’Adolescents.

Què proposen?

En el plenari del Consell d’Adolescents es van començar a treballar les propostes que se centren en replantejar l’opció del Casal de Joves / Espai Jove, la petició d’un espai per projectar cinema per a adolescents i una zona multiesport al barri de La Farigola. També es va treballar sobre la seguretat al barri de Les Fontetes i es van debatre sobre temes concrets com ara l’estat de l’asfaltat i de les voreres en alguns carrers de la ciutat, la imatge del Riu Sec o la petició de reforçar el transport públic el cap de setmana per desplaçar-se al centre comercial Baricentro. El plenari va comptar amb l’assistència de l’alcalde Carlos Cordón, qui va agrair la feina dels consellers i conselleres i els va encoratjar a treballar per donar veu al col·lectiu dels adolescents i per millorar la ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?