El Consell Comarcal inicia un estudi sobre la mobilitat elèctrica al Vallès Occidental

electric-car-4293130_1920

Actualment el Consell Comarcal està elaborant un estudi sobre la mobilitat elèctrica a la comarca que s’inclourà al Pla per la Qualitat de l’Aire del Vallès Occidental.

L’estudi té com objectiu la definició diferents propostes d’actuació per tal d’impulsar la mobilitat elèctrica a la comarca. Cada mesura que es definirà tindrà el seu àmbit d’actuació, la implementació del conjunt de les mesures suma facilitats a la utilització del vehicle elèctric. El document analitzarà eixos com vehicle elèctric, infraestructura de recàrrega, promoció econòmica, eines d’incentivació i difusió i altres projectes associats. Aquest estudi podrà ser una guia per a tots els municipis de la comarca que vulguin impulsar actuacions en matèria de mobilitat elèctrica, propiciant una actuació conjunta en aquesta matèria, ja que definirà estratègies d’actuació.

El conseller de Territori, Carles Rodríguez apunta que “la reducció de la mobilitat durant el període de confinament ha suposat un impacte positiu en la millora de la qualitat de l’aire”. Així, entre el 14 de març i el 26 d’abril, els nivells diaris de diòxid de nitrogen al Vallès Occidental es van reduir de mitjana a més de la meitat, en un 57%. “Ara que disposem de dades és el moment d’emprendre accions decidides”, anuncia el conseller.
El Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental aprovat al juny aposta pel canvi de model de mobilitat i infraestructures, possibilitant una reducció significativa de la contaminació atmosfèrica associada al transport de persones i mercaderies i incidint en la reducció de malalties especialment les respiratòries.

També preveu la coordinació de les mesures per a la reducció d’emissions en tots els sectors i vetllant per la coherència i sinergies de les iniciatives municipals i del sector privat, accelerant el Pla Supramunicipal per la Qualitat de l’aire comarcal. En aquests moments, els ajuntaments i persones col·laboradores estan revisant un primer document del Pla i fent aportacions al mateix. Es preveu que el Pla comarcal estigui enllestit a finals d’any i se’n puguin concretar i iniciar les accions a principis de 2021.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?