El confinament municipal entrarà en vigor demà

vistaturonet

Catalunya fa un pas més en mesures restrictives per fer front a la segona onada de la covid-19. El vicepresident Pere Aragonès ha anunciat que el confinament perimetral de Catalunya entrarà en vigor aquesta nit i tindrà una durada d’almenys 15 dies. Tampoc es podrà entrar i sortir dels municipis els caps de setmana (des de les 6 del matí dels divendres fins a les 6 del matí de dilluns). Aquestes mesures no necessiten ratificació judicial, afegia el vicepresident, perquè tenen l’aval de l’estat d’alarma. “Tothom a casa excepte per treballar, per a l’escola i per a aquell comerç essencial”, demanava Aragonès, que anunciava un fons de 300 milions d’euros per impulsar mesures de suport econòmic i social.

Quines són les mesures?

Des de la Generalitat es recomana implementar el treball a distància, es tanquen els centres comercials i se suspenen els actes culturals, però es mantenen obert els museus i les galeries d’art limitant al 30% el aforament. Les biblioteques es mantindran obertes només per al préstec. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, també ha anunciat que es redueix l’activitat lectiva a partir del batxillerat, se suspenen les activitats de lleure infantil i juvenil i les activitats extraescolars. Totes les instal·lacions esportives -inclosos els gimnasos- romandran tancades. Les noves restriccions ordenades pel Govern mantenen el tancament de bars i restaurants.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha manifestat que les dades de contagis són a Catalunya”insostenibles”  -amb més de 5.000 contagis diaris- i ha advertit que si continua la mateixa tendència el “sistema de salut no aguantarà gaire més”.

Per la seva banda, el ministre d’Interior, Miquel Sàmper, destacava que els Mossos d’Esquadra destinaran a partir d’aquest cap de setmana 5.000 agents per garantir que els ciutadans respecten el confinament perimetral dels seus municipis. Així, els Mossos es coordinaran amb els 200 cossos de policies locals per garantir el compliment de les restriccions.

 

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?