El Concert al Castell proposarà un viatge musical per l’univers

fd276238890ff4fd4fd30b85b5b67400

L’espectacle musical més esperat de l’estiu a Cerdanyola ja té cartell. Després de l’èxit del recorregut per alguns dels referents del pop i el rock, amb ‘Un Castell Còsmic’ de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) convida a deixar-se endur per un viatge sonor a través del cosmos al jardí del Castell de Sant Marçal. A més del concert que tindrà lloc el proper 29 de juny, l’entitat ha programat tres activitats paral·leles divulgatives.
 
El repertori de l’espectacle està composat per diverses obres simfòniques inspirades en l’univers i les reflexions que s’ha fet l’ésser humà quan ha aixecat la vista cap a les estrelles, destacava la presidenta de l’AMCV i astrofísica, Imma Gamo: “Volem  transmetre tota la bellesa i poesia que genera la fascinació pel cosmos i reivindicar el vincle que tantes vegades s’ha explorat entre la música i la ciència”.

ADÉU D’IRENE DELGADO
La dissetena producció de l’AMCV als jardins del Castell de Sant Marçal serà la darrera oportunitat per veure la directora Irene Delgado aixecant la batuta a Cerdanyola després de dues temporades al capdavant de la direcció artística de la Banda de l’entitat. El repertori inclourà, entre d’altres, tres dels ‘Planetes’ de Gustav Holst, el Meridian de Ola Gjeilo i ‘Zenith’, una obra que l’AMCV ha encarregat al jove compositor Marc Migó -guanyador del concurs de composició de The Juilliard School of Music of New York- i que s’estrenarà mundialment al Castell Sant Marçal. Els Planetes de Holst permetran “demostrar tota la potència de la formació, amb noves incorporacions i molt marge de creixement”, explicava Delgado, que assegurava que hi ha molta música per a  banda amb la temàtica de l’univers.  

POESIA DE SÒNIA MOYA
L’AMCV volia que ‘Un Castell Còsmic’ fos un espectacle sobri i rigorós, però també molt personal. Per aquest motiu  Gamo va pensar en la poesia de la cerdanyolenca Sònia Moya. Ella serà la veu que guiarà el públic per aquest viatge amb poemes que recitarà entre peça i peça. “Em fa especial il·lusió perquè Cerdanyola és casa meva  i serà fantàstic veure com música i poesia s’uniran en aquest espectacle”, valorava la poetessa.
El miler de localitats d’’Un Castell Còsmic’ sortiran a la venda el proper dilluns 4 de juny (17 hores) a l’Ateneu de Cerdanyola, les perfumeries Ópalo i la floristeria Casamitjana. En la línia d’edicions anteriors, tindran un cost de 10, 15 i 20 euros.

ACTIVITATS ABANS DEL CONCERT
Conscients que el cosmos “no és un tema fàcil”, l’AMCV ha programat activitats divulgatives que tindran lloc les setmanes prèvies al concert. La primera d’elles serà un assaig obert de la Banda, en què els assistents podran escoltar algunes notes de repertori del Castell 2018. La segona serà la xerrada ‘Tot mesurant l’univers’ sobre les distàncies còsmiques, que anirà a càrrec del professor del Departament de Matemàtiques de la UAB, Eduard Gallego. Ambdues activitats seran a la sala 6 de l’Ateneu i estan programades pel divendres 1 de juny (20h) i el dissabte 2 de juny (12h), respectivament. La tercera activitat serà l’exposició ‘Les distàncies còsmiques’, que es podrà visitar del 23 al 30 de juny a la sala 22 de l’Ateneu.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?