El comiat d’un mandat intens

eb9f7999667d680af9a85b74d74700ee

Punt i final al mandat 2015-2019. El darrer ple de la legislatura servia de comiat dels 14 regidors que no continuen al plenari.  Carme Carmona i Francisco Ortiz (PSC), Carles Escolà, Elvi Vila i Contxi Haro (Compromís), Elizabeth Pasamonte (ERC), Nuria Martínez (Cs),  Rosendo Calet i Fulgencio Yeste (PP), Josep Grau, Encarna Linares i Marc Costa (PDECAT), Maria Reina (ICV-EUiA) i Jordi Miró (regidor no adscrit) s’acomiadaven del consistori dimecres passat. Tots consideraven que aquest  ha estat un mandat intens, agraïen la tasca del personal municipal i asseguraven que haver estat regidors de l’Ajuntament de Cerdanyola ha estat un orgull. En aquest sentit, desitjaven sort i encerts als nous representants de la ciutat i els hi demanaven que treballin sempre pensant en la ciutat.

ESCOLÀ, VILA I HARO (CxC)
L’alcalde fins el passat dissabte, Carles Escolà, s’acomiadava de la primera línia política amb un discurs similar al realitzat la setmana passada, però en aquest cas destacava  que ha estat el primer “alcalde comunista” de Cerdanyola i que el seu govern deixa un llegat de polítiques d’esquerra com l’increment de partides en programes socials, l’inici d’una fiscalitat progressiva i noves experiències de participació. Escolà desitjava a Cordón molts encerts en els propers quatre anys: “Sempre que avancis pels camins que hem obert ens trobaràs al teu costat, com també ens trobaràs al davant sempre que els vulguis desfer”.

La fins dissabte regidora de Finances, Promoció Econòmica i Seguretat Ciutadana,  Contxi Haro; feia un agraïment a Compromís i a la ciutadania que els va votar. “Vull disculpar-me si us hem decebut en algun moment”. Haro, que confessava que en els seus 20 anys de militància política l’ecologisme i el feminisme sempre han estat les seves lluites, demanava al nou govern que “gasti diners en la gent, en oferir una ciutat amb millors equipaments, serveis i fins i tot divertida”, però amb “inversions sostenibles”.

Una emocionada Elvi Vila -fins ara regidora de Drets Civils, Educació, Cultura i Serveis Socials- també s’acomiadava del consistori tot assegurant  que es tractava d’un “moment trist perquè el servei a la ciutat m’apassiona perquè m’estimo Cerdanyola”. La regidora s’acomiada posant en valor el paper de les entitats locals: “Sou patrimoni de la ciutat, vosaltres no depeneu de l’Ajuntament, l’Ajuntament depèn de vosaltres”.

FRANCISCO ORTIZ (PSC)
Després de 12 anys al consistori, el socialista  Francisco Ortiz s’acomiadava destacant que quan ha format part del govern  ha tingut l’oportunitat de fer coses per intentar millorar la ciutat -com la construcció de la Biblioteca Central o la creació del parc Xarau- i d’altres fonamentals com el Pla de sanejament econòmic de l’Ajuntament.

ELIZABETH PASAMONTE (ERC)
La republicana Elizabeth Pasamonte  s’acomiadava de l’Ajuntament i del Consell Comarcal del Vallès Occidental després de quatre anys que la fan sentir “afortunada”. Pasamonte demanava als nous representats que tinguin clar que “sempre el primer ha de ser Cerdanyola”.

NURIA MARTÍNEZ (CS)
Nuria Martinez va entrar al consistori ara fa tres anys en substitució de María Valle i assegurava que ser regidora ha estat un orgull i que seguirà lluitant per Cerdanyola. Finalment, també es dirigia a Cordón: “Lluita per aquesta ciutat i posa-la on es mereix perquè val molt la pena”.

ROSENDO CALET (PP)
Per a Rosendo Calet els seus vuit anys al consistori han estat una “classe mestra” i assegurava se’n va “amb la possibilitat de seure a una taula” amb qualsevol dels seus companys de consistori. Calet, que va voler fer un especial agraïment a Manuel Buenaño, demanava a Cordón que “escolti a la ciutadania cada dia”.

JOSEP GRAU, ENCARNA LINARES I MARC COSTA (PDECAT)
El portaveu del PDeCAT, Josep Grau,  assegurava que l’experiència dels seus quatre anys com a regidor ha estat “molt gratificant”, tot i el regust agredolç “per no haver estat capaços d’impulsar el canvi que necessitava la ciutat” i demanava al nou alcalde que tingui diàleg, voluntat d’acord i que defensi la llibertat d’expressió i denunciï l’existència de presos polítics.

Per a Encarna Linares, l’experiència dels quatre anys a l’Ajuntament ha estat “molt enriquidora” i anunciava que manté el compromís de “lluitar pels nostres veïns i veïnes”. També recordava als nous regidors que “treballar per Cerdanyola és un privilegi que no es pot malmetre”.

Amb un record per Josep Rull, Marc Costa es mostrava satisfet pels moments en els quals ha tingut responsabilitats de govern  i es mostrava molt crític amb Escolà, tot  assegurant que l’exbatlle no va solucionar la situació quan ell va patir “xantatges” de companys de govern d’altres grups.

MARIA REINA (ICV-EUiA)
La portaveu d’ICV/EUiA, Maria Reina, es va acomiadar un dia abans del ple -https://tinyurl.com/y2cy4amm-, però en la sessió extraordinària destacava que ha estat un honor treballar per la ciutat i que ara ho continuarà fent, però des d’àmbits diferents.

JORDI MIRÓ (NO ADSCRIT)
Finalment, Jordi Miró (MES-regidor no adscrit) reivindicava l’etapa del govern Morral i anunciava que fora del consistori seguirà treballant per assolir consensos per a la ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?