El cerdanyolenc Carlos Coronado triomfa amb ‘Mind: A Path to Thalamus’

8ab790b9074fed051af256aa504a66b7

Made in Cerdanyola. Una habitació d’un pis d’estudiants de la ciutat ha estat el particular escenari on s’ha creat ‘Mind: Path to Thalamus’, el videojoc més guardonat en els VIII Premis Nacionals a la Indústria del Videojoc que acull el congrés Gamelab Barcelona 2015 i que suposen el reconeixement més gran a empreses i professionals del sector a Espanya. El cerdanyolenc Carlos Coronado, graduat en Disseny a l’Escola Superior de Disseny ESDi-URL en l’especialitat d’audiovisuals i professor de la Universitat de Barcelona i de la de Vic, es consagra amb un joc que va posar-se a la venda ara fa un any i que ha estat un dels més venuts i més ben valorats al portal Steam.  

UN ESFORÇ DE TRES ANYS
‘Mind: Path to Thalamus’ va emportar-se l’estatueta en cinc de les sis categories en què estava nominat (inclòs Millor Joc Debut i Millor Joc de l’Any) i ha sumat el Premi de la Premsa. Aquesta collita de premis converteix Coronado en el desenvolupador més premiat del Gamelab i de la història d’Espanya. Per a l’exalumne de l’IES Banús, el secret de l’èxit és que el joc “va pels seus propis camins”,  que “els paisatges són molt intimistes” i que té un “bon disseny de la jugabilitat”. El jove de 23 anys es mostra satisfet pel reconeixement després de ‘Mind: A Path to Thalamus’: “A aquest projecte li he dedicat tres anys de la meva vida, el seu èxit em permetrà viure tranquil un anys i seguir treballant a la mateixa habitació del pis d’estudiants”. I és que la situació de la indústria del videojoc a Espanya és actualment “bastant fotuda” i els reconeixements al seu videojoc no s’han traduït en un augment de vendes: “Malgrat l’èxit del joc, ha estat el boca-orella el que ha popularitzat ‘Mind: Path to Thalamus’. Els reconeixements ek que sí que ens han aportat ha estat l’acostament a persones que ens poden obrir noves oportunitats”. Ara Coronado treballa en l’adaptació del joc per a consoles i en el seu trasllat a la realitat virtual. “Al joc és el jugador el que té la possibilitat de canviar els paisatges de manera que pot triar si plou o no plou, si és de dia o de nit, si hi ha boira o no, amb la realitat virtual el jugador podrà sentir la pluja”, destaca.  

Abans d’aquest joc d’exploració i de puzles en primera persona,  Coronado ja va destacar pel títol ‘Warcelona’, una versió modificada per al videojoc de zombis ‘Left 4 Dead’ en  el qual els morts vivents envaïen els carrers de Barcelona. Coronado va cursar el Batxillerat a l’IES Banús, on es va començar a interessar pels videojocs i després va acabar els seus estudis a l’Escola Superior de Disseny de Sabadell (ESDi). “Sempre havia tingut clar que volia dedicar-me als videojocs”, assegura. I és que la seva gran passió no el permet aturar-se i ja treballa en un nou joc sobre un violador ambientat a Tossa de Mar i en un altre relacionat amb la marca Catalunya.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?