El Centre Quirúrgic Ambulatori del Parc Taulí estrena nou quiròfan

WhatsApp Image 2023-03-17 at 17.12.11

Ja ha entrat en funcionament el nou quiròfan del Centre Quirúrgic Ambulatori (CQA) del Parc Taulí. Amb aquesta nova incorporació, el CQA passa de quatre a cinc quiròfans per poder realitzar els procediments quirúrgics de caràcter ambulatori. És a dir, aquelles intervencions que no necessiten l’hospitalització del pacient.

El CQA va realitzar durant el 2022 més de 7.900 intervencions quirúrgiques. Ara, amb l’entrada en funcionament del cinquè quiròfan s’estima que s’incrementarà un 20% l’activitat. D’aquesta manera, el Taulí podrà assumir totes les intervencions quirúrgiques ambulatòries, evitant la derivació dels pacients a altres centres hospitalaris.

Aquest canvi en el procediment serà molt beneficiós, tant per al pacient, que serà  intervingut en el seu centre de referència; com per al professional, que podrà fer un seguiment més proper del seu pacient.

Tot i que l’objectiu del CQA és donar resposta al pacient amb indicació quirúrgica, però sense necessitat d’ingrés. Aquesta nova infraestructura també permetrà créixer en altres projectes com són l’ambulatorització d’intervencions d’alta complexitat o la resposta a pacients amb urgències quirúrgiques traumatològiques, no tributaris d’ingrés hospitalari. Això vol dir que també tindrà un impacte directe en els serveis d’oftalmologia, cirurgia general, cirurgia pediàtrica, urologia o traumatologia.

L’ampliació de quiròfans al Centre Quirúrgic Ambulatori forma part del pla estratègic de millora de l’assistència quirúrgica al Parc Taulí. Amb l’objectiu principal de continuar aportant valor, augmentant la resposta assistencial del professional sanitari cap al pacient i garantir una recuperació ràpida i beneficiosa de les persones en el seu entorn domiciliari.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?