El centre logístic de Penguin Random House començarà a operar al segon semestre del 2024

WhatsApp Image 2023-12-14 at 08.51.53

Si les previsions es compleixen el centre logístic de penguin Random House començarà l’activitat al segon semestre del 2024 i al 2025 estarà plenament operatiu. Així es va confirmar a la sessió informativa adreçada al veïnat de La Clota, La Farigola i Serraparera. La ciutadania va omplir a vessar la sala d’actes de la masia de Can Serraperera, on es va insistir que l’entrada en funcionament del nou centre logístic afectarà poc a la mobilitat del polígon.

Es mouran entre 15 i 20 camions al dia

El nou magatzem de darrera generació de 42.000 m², ubicat a la primera ​​a la parcel·la de 70.000 m2 que ocupava l’emblemàtica fàbrica d’Aiscondel, s’està construint amb els millors estàndards en qualitat i sostenibilitat per acollir 18.000 milions de llibres -2.000 nous a l’any- dels 42 segells editorials en castellà i català. Serà un centre de distribució logístic eficient energèticament, amb petjada de carboni neutra i amb segell Breeam Excellent. Tindrà materials d’elevat aïllament tèrmic, sistemes de recuperació d’aigües pluvials de la coberta o 10.000 captadors solars amb una potència de 507,64 KWp que evitaran emetre a l’atmosfera més de 4.400 tones de CO2 cada any. L’energia generada serà utilitzada per a l’autoconsum i l’excedent es comercialitzarà a preu raonable a les activitats veïnes. El centre permetrà distribuir 35 milions de llibres a l’any a raó de 130.000 al dia i arribar a 36 països i als punts de venda d’Espanya amb més agilitat i flexibilitat. “Calculem que mourem entre 15 i 20 camions al dia, uns dos camions per hora i amb poc moviment per la nit”, assegurava el representant de Penguin Random House. Algunes de les solucions que s’aplicaran al recinte són l’ampliació d’accessos al centre del municipi, aparcament per a la totalitat de la plantilla, punts fixos per a la recàrrega de cotxes elèctrics, vials i aparcaments per a bicicletes, entre d’altres. L’accès a l’activitat es farà pel carrer Horts i no hi haurà més soroll que el que hi ha ara, ara estan entrant camions de 30 metres epecials per a la construcció i després seran camions de 18 metres. Quan les obres estiguin acabades l’impacte serà mínim. Tot està dissenyat perquè la circulació sigui fluïda i no hi hagi afectacions a la mobilitat”, remarcava el representant de Segro. “no hi ha d’haver més soroll ni més contaminació que amb qualsevol altra activitat del polígon”, afegia la la regidora de Planificació Urbanística, Activitats i Obres Públiques, Eulàlia Mimó. En aquest sentit, i davant les preguntes del veïnat, la regidora de Mobilitat, Conchi Martínez, assegurava que es podrà “assumir perfectament” l’impacte en la mobilitat i avançava que s’estudia regular semafòricament determinats punts: “Treballem per assumir-hp. L’any vinent entrarem en Zona de Baixes Emissions (ZBE) i complirem normativa i no hi haurà impacte”.

Millora de l’entorn més immediat

El projecte comporta una sèrie d’actuacions a l’exterior com l’ampliació de les voreres dels carrers Santa Anna i Can Pallarès, 1.600m lineals de carril bicicleta connectats a la xarxa del municipi i la millora de la urbanització del seu entorn més immediat. En l’apartat mediambiental, 6000m² de la parcel·la privada es destinaran a zones verdes i 1.700m² se cedeixen per a espai públic. Es realitzarà la continuïtat de l’arbrat d’alineació de la calçada i es crearan franges de protecció i integració paisatgística, formades per elements arbustius, arboris i plantes autòctones, amb sensors d’humitat i de reg automàtic per degoteig. En aquest àmbit, s’adequaran les zones verdes amb àrees de descans i s’habilitaran espais d’equipaments i serveis, com ara àmplies oficines, terrassa i zones de relaxació, entre d’altres.

120 treballadors en tres torns

Des de Penguin van avançar que el nou centre logístic acollirà uns 120 treballadors que es dividiran en tres torns. La majoria d’ells seran persones que ja treballen al centre de Pallejà, però en èpoques de major càrrega de treball s’ha calculat que es contractaran 30 persones en qualitat fix temporal, avançava la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla. També des de l’Ajuntament es treballa amb Penguin Random House per crear un mòdul de Logística per crear “oportunitats de treball” que responguin a les necessitats de l’empresa, apuntava Padilla.

Des de la Plataforma Som Veu criticaven que només s’informi quan ja està tot fet, en lloc de facilitar la participació del veïnat. “Estem parlant d’una parcel·la privada que té uns usos assignats, com a Ajuntament tenim poc marge de maniobra, però Penguin i Segro des del principi s’han mostrat molt predisposats a fer millores que reverteixin en la ciutat”, defensava Mimó. “El projecte és una gran notícia per a Cerdanyola”, destacava l’alcalde Carlos Cordón. “I si sorgeixen problemàtiques no previstes treballrem per solucionar-les”, afegia.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?