El CB Cerdanyola modernitza el seu escut per celebrar els 50 anys

basquet50aniversari
Membres del CB Cerdanyola van lliurar la samarreta commemorativa a Cordón i Pons / F. NF

A falta de la ratificació de l’assemblea de socis, el Club Bàsquet Cerdanyola té nou escut. L’entitat celebra aquesta temporada el seu 50è aniversari i ho ha volgut arrodonir amb l’actualització de l’escut -idea de l’arquitecte cerdanyolenc Dani Morales i desenvolupat per Pau Ortega, entrenador del club- i una samarreta commemorativa reversible per als entrenaments que fa una picada d’ullet a les primeres equipacions de l’entitat i a alguns dels símbols de la ciutat.

Jornada de germanor al PEM Guiera el 18 de juny

A més de l’escut i la samarreta commemorativa, en motiu del 50è aniversari el PEM Guiera serà la seu de la final a 4 sots21 preferent el 5 i 5 de juny i s’oferirà una xerrada d’un àrbitre de primer nivell i de l’entrenador del Fuenlabrada. Finalment, el 18 de juny tindrà lloc una jornada de germanor a Guiera per a tota la família del club amb partits amistosos i foodtrucks, entre d’altres. “Volia agrair el seu paper a totes les persones que han participat al club d’una manera o altra des del 1971”, destacava el president del CB Cerdanyola, Josep Maria Blanco. “Vam començar a l’escorxador, després al pavelló de Can Xarau, després a Guiera i esperem estar en un futur al nou pavelló del riu Sec. En tots aquests anys el que hem aconseguit és ser un club reconegut a Catalunya”, apuntava Blanco, que recordava, que des del 2012 el primer equip juga a la Copa Catalunya, la màxima categoria del bàsquet català. El regidor d’Esports, Oscar Pons, recollia els desitjos del club i assegurava que durant el primer trimestre del 2023 començarà la construcció del nou pavelló del riu Sec. Finalment, l’alcalde carlos Cordón assegurava que el fet que una entitat faci 50 anys és “un èxit per a l’entitat i per a la ciutat”.

Els orígens

La primera notícia escrita de la pràctica del bàsquet a Cerdanyola es remunta a l’any 1939 concretament a un partit amistós entre el Basquet Club Sardañola i una selecció del Basquet Club Ripollet com a pròleg del partit del 1r equip del CB Ripollet. A l’any 1946, amb el patrocini de l’empresa Uralita, es va crear la secció de basquetbol del CB Uralita, que es va federar al 1950 i al 1951 va ser Campió Nacional d’Educació i Descans.

Al 1966 es fan el primers jocs esportius escolars amb la participació en categoria femenina dels col·legis Clemfort i L’Anunciata. Al 1967, el CB Uralita, que havia desaparegut l’any 1962, va tornar amb la creació d’un equip juvenil masculí. Al 1968, Aiscondel va patrocinar un nou equip amateur masculí: l´AD Aiscondel. Aquest any també es va crear un equip infantil femení al col·legi Clemfort. Al 1971 l’empresa Aiscondel va deixar de patrocinar els seus equips de bàsquet i l’empresa Uralita només va mantenir al femení. Aquest fet faria que diversos jugadors masculins dels dos equips, tot mantenint converses amb l’Ajuntament i el CD Sardanyola (equip de futbol), fundessin el CB Sardanyola (2 de setembre de 1971), com una secció dins del CD Sardanyola. Es jugava a la pista de bàsquet existent al costat del camp de futbol del carrer Santa Anna, a tocar de l’antic Escorxador Municipal. A la dècada 70-80 va haver algun any, entre 1973 i 1976, en el qual els equips del CB Sardanyola van ser patrocinats pel Club de Tenis Sardanyola. A la temporada 1976-77, va ser inscrit en les lligues de la Federació Catalana de Basquetbol.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?