El casal d’estiu del Museu d’Història proposa als infants reflexionar sobre l’alimentació

65453336_10156370175603479_232432239806251008_n

El Museu d’Història de Cerdanyola del Vallès recupera enguany les estades d’estiu al Museu i Poblat de Ca n’Oliver. En aquesta ocasió, l’eix temàtic serà l’alimentació i té com a recurs principal l’exposició Què mengem, avui? que parla dels aliments i de la seva preparació des del punt de vista històric, social i antropològic. Com a novetat, enguany les activitats es faran a l’espai de la Feixa Baixa i a la sala d’exposicions del Museu i Poblat de Ca n’Oliver i duraran una setmana, del 27 de juny a l’1 de juliol. Les inscripcions es poden fer fins al 19 de juny al Museu de Ca n’Oliver (93 580 45 00 / museucanoliver@cerdanyola.cat)

L’horari serà de 9 a 13 hores i hi haurà servei d’acollida de 8 a 9 i de 13 a 15 hores (es pot portar carmanyola per dinar). El preu és de 50 euros i les places estan limitades a 22 infants de 6 a 10 anys. Cada jornada es dedicarà a un aspecte concret (l’alimentació en sentit general, el processament i malbaratament dels aliments, els residus, la importància de consumir productes de proximitat, els estris i les maneres de cuinar i de consumir al llarg del temps… ). Pel que fa als continguts, el principal objectiu és que els infants que participin descobreixin que menjar, allò que forma part de la nostra vida quotidiana, té efectes molt importants sobre la salut i la del planeta. El que triem per menjar va més enllà de satisfer la gana del moment perquè té efectes en tots els aspectes de la nostra vida i de la gent que ens envolta. Els aliments comencen al camp i acaben en la memòria, passant pels fogons.

Les estades d’estiu l’organitza l’Ajuntament, a través del Museu d’Història i del Servei de Promoció de la Salut, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el CRAC.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?