El CAP Fontetes podria reobrir abans de finals d’any

1622219731797

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la proposta de resolució que el grup parlamentari del PSC va presentar a l’abril. La proposta, que accepta esmenes d’ERC i Junts, acorda “definir la cartera de serveis del CAP Fontetes recuperant l’activitat presencial al centre tan bon punt l’impacte de la COVID-19 sobre l’atenció primària i el període de descans dels i de les professionals ho permetin, com a molt tard abans de final d’any”. El text també sol·licita “plantejar l’estudi de les reformes necessàries per garantir l’accessibilitat i el millor funcionament de l’assistència sanitària presencial atenent al previsible creixement de la població al barri”.

“Hem intentat acompanyar en tot moment l’Associació de Veïns de Fontetes, ells són els responsables que avui puguem aconseguir aquesta proposta de resolució. Estem satisfets perquè s’aprova per unanimitat. És una demanda del veïnat, de la ciutat, del ple de Cerdanyola i ara és una proposta de resolució aprovada en el Parlament de Catalunya. Hem acceptat esmenes perquè al final tenim una data per pensar en una reobertura.”, recordava el diputat cerdanyolenc David González. “A partir d’ara els socialistes lluitarem perquè aquesta resolució es faci realitat i que abans de finals d’any puguem tenir de nou serveis sanitaris al CAP Fontetes. Comencem a treballar per fer el seguiment del que haurà de realizar el Departament de Salut”, anunciava el també regidor de l’Ajuntament de Cerdanyola. “La reobertura de Fontetes no necessita una partida concreta als pressupostos de la Generalitat del 2022, sinó de la predisposició logística del Departament, que està acabant de organitzant la reubicació del personal sanitari. Això ens diuen, estarem pendents”, avançava González.

Els grups parlamentaris de Govern van presentar esmenes a la proposta de resolució presentada que “han esdevingut aportacions que milloren la versió inicial, fent-la més global i aportant rigor, visió estratègica, capacitat de planificació i d’acció”, apunten des d’ERC Cerdanyola en un comunicat. “El PSC ho ha sabut veure i les ha acceptat, modificant la proposta inicial, ERC ha votat a favor, fent què la resolució tiri endavant”, reivindiquen.

Els veïns de Fontetes sempre han estat convençuts de la necessitat de la reobertura de l’ambulatori del barri. “I per això estem lluitant gairebé des que es va obrir Canaletes i Fontetes es va quedar amb serveis molt limitats”, recordaven des de l’AV Fontetes. “Creiem que no ens podem permetre perdre serveis bàsics com els sanitaris en una zona que properament veurà augmentada la seva població per la construcció de 200 habitatges a la zona de Santa Teresa”, asseguren els veïns, que volen treballar amb l’Ajuntament per pressionar la Generalitat en la necessitat d’un CAP “digne” per a Fontetes. “Seguirem demanant l’obertura de l’ambulatori, ja sigui a l’emplaçament actual –que seria l’ideal- o en un altre proper amb totes les condicions i amb tots els serveis que un barri com Fontetes necessita. L’acord d’avui és molt positiu, però és només un pas més per aconseguir que el nostre CAP funcioni amb tots els serveis i aconseguir l’Hospital Ernest Lluch”, remarquen.

I l’alcalde Carlos Cordón agraïa la lluita de tot el conjunt del barri perquè es millorin els serveis sanitaris de la  ciutat. “Uns serveis que abans de la pandèmia ja eren deficitaris i amb la covid-19 la gent té la percepció que l’assistència sanitària de Cerdanyola ha empitjorat”, destacava Cordón: “Avui és un dia important perquè aconseguim una data i un compromís de reobertura, però haurem de seguir lluitant perquè aquest compromís es faci realitat i perquè el CAP de Fontetes tingui els serveis que mereix el barri”. El govern de Cerdanyola seguirà “treballant perquè es potenciï l’atenció primària”, apuntava Cordón, que anunciava que des de l’Ajuntament de Cerdanyola estan disposats a estudiar tots els espais que siguin necessaris per ubicar el CAP Fontetes “si és necessari buscar un nou emplaçament”.

Hospital Ernest Lluch

D’altra banda, el batlle també es mostrava satisfet pel compromís de la Generalitat per a la construcció de l’Hospital Ernest Lluch. “Les modificacions urbanístiques de la zona ja s’han fet i ara hem de procedir a la signatura d’un conveni entre totes les parts implicades i seguir caminant. Estic convençut que aquest hospital serà una realitat en els propers anys”, indicava l’alcalde.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?