El CAP Fontetes atendrà els malalts crònics els dimecres

fontetes

A partir del dimecres 23 de març el Consultori Local de Fontetes recuperarà una petita part de l’activitat assistencial. Els dimecres de 9 a 13 hores farà atenció als pacients crònics, que seran atesos amb cita prèvia. Els dimecres a la tarda i la resta de dies de la setmana el centre seguirà fent activitat comunitària com ha fet en els darrers mesos, en què ha funcionat com a punt de vacunació contra la COVID-19.

El Consultori Local de Fontetes comptarà amb professionals d’infermeria i atenció a la ciutadania per fer el seguiment (inicialment un dia a la setmana) dels gairebé 70 pacients amb patologia crònica que té assignats. A banda de fer els controls pertinents, també s’ocuparan d’administrar cures i injectables i de fer tasques d’educació sanitària i promoció de la salut, entre d’altres. L’atenció programada i espontània per part dels professionals de medicina de família es mantindrà al Centre d’Atenció Primària (CAP) Canaletes. Aquests professionals també realitzaran l’atenció domiciliària (a una trentena de pacients amb necessitats especials) i donaran suport a la infermeria del Consultori Local.

El Consultori Local de Fontetes, amb una població assignada de 1.260 persones, va tancar el mes de març de 2020, forçat per la pandèmia, i va reobrir a finals de 2021 per fer atenció comunitària. Els darrers mesos ha estat punt de vacunació contra la COVID-19, ajustant-se a les necessitats de la campanya en cada moment. Actualment combina la vacunació d’adults (de dilluns a divendres) amb la vacunació pediàtrica (dilluns, divendres, dissabte i diumenge). En aquest període la població de Fontetes ha estat atesa pel seu mateix Equip d’Atenció Primària a les instal·lacions del CAP Canaletes.

Vies de contacte

El telèfon d’atenció per als pacients assignats al Consultori Local de Fontetes és el 93 591 07 40. Per a programació de visites hi ha disponible el telèfon 93 728 44 44 i el web citasalut.gencat.cat. També es poden realitzar tràmits administratius i resoldre problemes i dubtes de salut trucant al 061 Salut Respon.

Les reaccions

“La gestió del CatSalut és nefasta. Estem contents per aquests 70 malalts crònics, però estem emprenyats perquè la Generalitat expulsa a la resta de pacients de l’ambulatori de Fontetes. És a dir, no compleix amb la resolució aprovada al Parlament de Catalunya i no arregla res del que demanem els veïns”, valora el president de l’AV Fontetes, Antonio López, que anuncia que dimarts es reuniran per organitzar les properes mobilitzacions.

“Avui, encara que no definitiu, fem un pas important, perquè hem aconseguit que la Generalitat reobri les portes del CAP Fontetes el proper 23 de març, per seguir amb la campanya de vacunació iniciada al desembre i afegint atenció a la cronicitat per a 66 persones del barri”, remarca l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. Per a nosaltres continua sent insuficient, però fa uns mesos el CAP estava tancat i condemnat a la desaparició, i ara ho tornarem a tenir obert”, assegura el batlle, que anuncia que seguiran treballant en la recuperació de més serveis. “Però avui toca celebrar la notícia i agrair la lluita sense parar de tants veïns i veïnes de Cerdanyola en tot aquest temps”, afegeix.

En aquests dos últims anys s’han realitzat múltiples preguntes per escrit per part del grup parlamentari socialista i l’Associació de Veïns del barri de Fontetes, reunions dels veïns conjuntament amb l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb els Serveis de Salut territorials del Vallès Occidental, nombroses sol·licituds sense resposta, una moció aprovada per la totalitat dels grups municipals que formen el Ple municipal de Cerdanyola i una proposta de resolució que va presentar el grup parlamentari PSC-Units per Avançar aprovada per unanimitat a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya. Des del PSC de Cerdanyola celebren “la reobertura del CAP Fontetes, tan sol·licitada pels veïns i veïnes de Cerdanyola, així com pel mateix ajuntament, però lamentem que aquesta s’hagi produït tres mesos després de l’aprovat a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya amb el vot favorable de tots els partits”.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?