El Cafè amb Lletres virtual presenta ‘Ànima de Tramuntana’

cafelletresmaig

Núria Esponellà presenta avui al Cafè amb lletres de maig ‘Ànima de tramuntana’ (Columna : 2020), obra guardonada amb el II Premi Prudenci Bertrana 2020. La sessió del Cafè amb lletres serà virtual i es farà a partir de les 19 h a través del perfil municipal a Instagram

La Mínia, una arqueòloga freelance, passa per una situació personal difícil després d’haver-se separat de l’home amb qui ha conviscut durant anys. Tanmateix, la descoberta de dues tombes insòlites a la necròpolis de la ciutat ibèrica d’Ullastret l’encara amb una recerca intensa que l’ajudarà a afrontar tot allò que la desvetlla en la foscor de la nit. A partir d’aquesta circumstància, la Mínia recompon la història d’Ekinar, una dona del segle III aC que forma part d’una cultura molt arrelada a la natura que entén la mort com a part del cicle de l’existència. La Mínia, en canvi, pertany a una societat que ha perdut en bona part la connexió amb la naturalesa i en què la mort ha esdevingut gairebé un tema tabú. Ànima de tramuntana és un relat intimista i evocador que ens transporta de Rhode a Arse, passant per Indika i Empòrion, amb el paisatge de l’Empordà antic de rerefons.

L’autora

Núria Esponellà és escriptora i professora. Autora de poemaris i novel·les, ha publicat diversos llibres a Columna, entre els quals cal destacar Gran Cafè, El mateix vell amor (Premi de Novel·la Ciutat de Badalona, 2000), La travessia (IV Premi Columna), el llibre de narracions Petits grans plaers per ser feliç, Sunitha (Història d’una nena apadrinada) i Una dona d’aigua.

Amb Rere els murs va obtenir el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2009 i va tenir un gran èxit entre els lectors. L’any 2016 va publicar la novel·la La filla de la neu, i amb Ànima de tramuntana ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana 2020. L’autora té obra traduïda al castellà, el noruec i l’italià. Ha col·laborat amb La Vanguardia, és articulista d’El Punt Avui i col·labora a RAC1.

Informació del llibre Ànima de tramuntana al web de l’editorial

Totes les sessions del Cafè amb lletres comencen a les 19 h. Aquest programa forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat. Si voleu gaudir de les sessions del Cafè amb lletres amb els llibres llegits, recordeu que els podeu comprar a les llibreries de la ciutat o en podeu accedir en préstec a través de la Biblioteca Central.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?