El Cafè amb Lletres celebra el setzè aniversari amb poesia

WhatsApp Image 2023-03-23 at 12.11.12

El Cafè amb lletres celebra els 16 anys de vida aquest dijous amb ‘A les teves mans’, una original conversa-recital protagonitzat per la cerdanyolenca Sònia Moya i Mireia Calafell. La cita tindrà lloc el 23 de març (19h) a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central.

Sònia Moya

Sònia Moya Villanueva (Cerdanyola del Vallès, 1981) exerceix la docència des del 2005 i des de llavors indaga, dins i fora de l’aula, en l’estudi de la paraula com a eina de transformació social. En aquest sentit, col·labora en el Cicle Tocats de Lletra de Manresa des de l’any 2008 i coordina el club de lectura de poesia de la Biblioteca Ateneu Les Bases des del 2013. Convençuda que la poesia ha de canviar el món, treballa per la seva comprensió i gaudi com a eina d’ensenyament des d’una triple perspectiva: amb el propi alumnat, amb d’altres docents (Pla Lector del Bages Sud) i amb intervencions poètiques a primària. Ha publicat Gramàtica de l’equilibri (Galerada, premi de poesia Amadeu Oller 2010), Plutó (Témenos, 2015, premi Mossèn Narcís Saguer 2014), Intersecció de conjunts (Témenos, Col·lecció Lai, 2017), Càntara (Témenos, Col·lecció Lai, 2018) i Silur (Meteora, 2019, premi de poesia Narcís Lunes i Boloix 2018). Viu la poesia d’una manera holística, i per això ha treballat amb professionals de la música com Pau Ruiz, Celeste Alías, María Di Pace, Àlex Reviriego, Manel Fortià o Marta Roma, de les arts plàstiques com Txema Rico, Quim Moya, Mariona Vilaseca o Gill Bradley, o de la dansa com Maria Ribera, Laura Bataller o Mònica Vergés. Part de la seva obra ha estat traduïda al castellà, al grec i al portuguès.

Mireia Calafell

Mireia Calafell i Obiol (Barcelona, 23 de juny de 1980) és una poeta, escriptora i productora cultural. Alguns dels seus poemes formen part d’antologies publicades a l’Argentina, Brasil, Holanda, Regne Unit, Emirats Àrabs i Espanya.

La seva obra inclou Poètiques del cos (Galerada, 2006), premi Amadeu Oller 2006 i VIII Memorial Anna Dodas 2008; Costures (Viena Edicions, 2010), premi Josep M. López Picó de poesia 2009; Tantes mudes (Perifèric Edicions, 2014; en castellà publicat per Stendhal Books, 2016), premi de poesia Benvingut Oliver 2013 i Lletra d’Or al millor llibre publicat en català l’any 2015 i Nosaltres, qui (LaBreu Edicions, 2020), premi Mallorca de poesia 2019. Ha participat en festivals internacionals al Canadà, Egipte, Alemanya i l’Argentina, entre molts d’altres. Va ser codirectora del festival Poesia i + (2016 i 2017) i des del 2018 és comissària de Barcelona Poesia. Forma part de la Fundació Maria-Mercè Marçal.

Un programa consolidat

El Cafè amb lletres celebra els 16 anys com un dels programa literaris d’èxit i ben consolidat a la ciutat. Forma part del Pla Director de Lectura de la ciutat i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Una taula literària, formada per representants locals dels diversos actors del món de les lletres, s’encarreguen de programar les diverses sessions del programa, que es corresponen amb els dos semestres de cada any. Al llarg dels anys s’ha generat un públic fidel, interessat en aquesta activitat de dinamització literària.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?