El brot de covid-19 de la Vila Universitària de la UAB acaba amb 44 casos positius

EvKOjukWQAUNFXS

El brot de covid-19 entre residents de la Vila Universitària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha acabat amb 44 casos positius. Primerament es va fer un rastreig de convivents i altres contactes estrets dels primers afectats amb el resultat de 31 casos positius. Des de les autoritats sanitàries es va organitzar els dies 25 i 26 de febrer passats un cribratge a tots els habitants de la Vila Universitària amb l’objectiu de detectar casos de covid-19 asimptomàtics i poder tallar el més aviat possible les cadenes de transmissió. La iniciativa va ser coordinada pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, de l’ICS, i amb la col·laboració de la Vila Universitària. Dels 1.400 possibles residents (no tots els residents eren presents aquests dies) es van fer la PCR 998 persones amb un resultat de 13 positius, un 1.3% dels cribats. L’afectació final ha estat, doncs, de 44 casos positius. Tots els afectats presenten símptomes lleus o són directament asimptomàtics. Vila Universitària va aplicar el protocol dissenyat en cas de detecció de casos positius i va aïllar tant els positius com els seus contactes estrets en pisos reservats a tal efecte.

La Universitat ha obert un expedient informatiu per “aclarir si hi va haver incompliment de les normes de seguretat previstes per les autoritats sanitàries, per la residència d’estudiants i per la pròpia Universitat i prendre, en cas afirmatiu, les mesures sancionadores previstes a tal efecte”, segons anuncia en un comunicat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?