El Bicibox permetrà estacionar patinets i altres vehicles de mobilitat personal

WhatsApp Image 2022-12-23 at 09.23.11

Davant la proposta de regulació temporal de l’accés dels patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) al transport públic, aprovada ahir al Consell d’Administració de l’ATM, i davant la necessitat de facilitar a la ciutadania l’estacionament i punts d’intercanvi d’aquests ginys amb el transport públic, l’AMB permetrà que els patinets i la resta de VMP es puguin aparcar de manera segura als mòduls del Bicibox, el servei metropolità d’aparcament segur de bicicletes.

L’AMB, que ha rebut aquesta petició de l’ATM, recorda que part important del servei Bicibox està distribuït al costat d’estacions ferroviàries i de nodes de transport públic de la metròpolis de Barcelona. El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat inicialment la modificació del reglament del servei metropolità del Bicibox per fer-ho factible. D’aquesta manera, es podrà ampliar l’objecte del servei a l’estacionament de VMP, i no només de bicicletes.

Durant el període d’informació pública del nou reglament es podran rebre al·legacions d’operadors de transport i associacions d’usuaris de VMP i bicicletes i, en tot cas, l’AMB acordarà amb els municipis les condicions detallades de l’aparcament de VMP al servei Bicibox, amb l’objectiu d’afavorir la intermodalitat amb el transport públic metropolità.

El nou el reglament del Bicibox també inclourà altres mesures com l’eliminació de l’abonament e-Bicibox -que donarà pas al nou servei de bici pública metropolitana AMBici, que arribarà a 15 municipis i tindrà 2.600 bicicletes-, la  creació de nous abonaments de Bicibox i tarifes per a estacionaments de llarga durada o una nova versió de l’aplicació mòbil.

El Bicibox, un servei metropolità complementari al transport públic, es presta de manera gratuïta i té com a objectiu l’aparcament segur de bicicletes. Tot, per fomentar la intermodalitat i els desplaçaments sostenibles per la metròpolis de Barcelona. El servei del Bicibox disposa actualment de 19.488 usuaris i 2.453 places. Funciona amb diferents formats: en mòduls al carrer, en aparcaments de gran capacitat a prop d’estacions de tren, en estacions de metro i en locals a peu de carrer, com és el cas del de Sant Joan Despí.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?