El bacallà serà el plat estrella a 15 restaurants de Cerdanyola

WhatsApp Image 2024-02-22 at 08.39.30(2)

El bacallà serà el plat i el producte estrella a 15 restaurants i als dos mercats municipals de l’1 al 10 de marc. Durant els 10 dies de la 18a Setmana del Bacallà -organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Cerdanyola en col·laboració del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental Sud i Barcelonès i els Mercats Municipals- els restaurants participants oferiran un mínim d’un plat amb bacallà al seu menú diari i entre quatre o cinc a la carta.

Taller de cuina i concurs de receptes

A més, la proposta inclou un taller de cuina al Mercat de Serraperera, un concurs de receptes amb bacallà al Mercat de Les Fontetes i una exposició bibliogràfica de cuina a la Biblioteca Central. El Mercat Municipal Serraparera oferirà el divendres 8 de març (17 hores) el Taller de Cuina Tradicional del Bacallà que inclourà l’elaboració de dues receptes. I el Mercat Municipal de Les Fontetes tornarà a apostar pel Concurs de receptes de bacallà. Les inscripcions per participar s’han de fer a la Pesca Salada Vicentedel mateix mercat i els plats s’hauran de presentar el dissabte 9 de març a les 11.30 hores. Es concediran tres premis d’un sopar per a dues persones.

“Aquesta setmana, igual que les Jornades Gastronòmiques del Bolet, són dos moments molt importants per a l’hostaleria local perquè augmentem la demanda local i comarcal”, destaca el president de la Junta Poblacional del Gremi d’Hosteleria del Vallès Occidental i Barcelonès, Antonio Castro, que tornava a posar en valor la versatilitat del producte: “És un producte molt valorat pels restauradors perquè ens permet fer una varietat de receptes molt àmplia”.

La iniciativa, totalment consolidada a la ciutat, té lloc en la millor època de l’any per al seu consum fresc del bacallà, ja que coincideix amb l’arribada al mercat del bacallà skrei de Noruega. “De les 60 varietats de bacallà existents, aquest és l’autèntic pota negra i a Espanya són el primer país del món en el seu consum”, apuntava Castro, que afegia que és un producte que es pot trobar “a un preu assequible als mercats municipals”.

Per a l’alcalde Carlos Cordón gràcies a la Setmana del Bacallà es produeix una “sinergia” entre els mercats i l’hostaleria locals” i anunciava que des del consistori es “continuarà acompanyant al sector en les iniciatives perquè si aquestes funcionen, la gent es queda a Cerdanyola”. També valorava positivament que s’incorporin a la proposta restaurants que no es troben al centre per fer extensiva la proposta a tot el municipi. Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, assegurava que el bacallà és un producte “molt arrelat a la gastronomia d’abans de la Setmana Santa”, que “permet innovar als restauradors” i “dinamitzar l’hostaleria local”.

Restaurants participants

Els restaurants que participen en l’edició d’enguany de la Setmana del Bacallà són Shapó, Grau, Autèntic, Tast&Gust, Capicua, Los Abetos, Casa Andreu 2, Cinnamón, Umami Bellaterra, Racó de la Plaça, Els Cargols, Bodega Oddvar, Geta Taberna, El Cacereño i Masia Tito Carlos.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?