El 49è Aplec de la Sardana es dividirà en dos caps de setmana

WhatsApp Image 2024-02-28 at 11.45.10

Amb l’horitzó ja posat en el cinquantè aniversari podria semblar que el 49è Aplec de Sardana serà descafeïnat, però res més lluny de la realitat. La proposta,  que suposa l’inici de la temporada de ballades de sardanes de l’Agrupació Cultural Sardanista, es desdoblarà per primera vegada en dos caps de setmana. El 3 de març tindrà lloc el concert de l’Aplec al Teatre Ateneu i el 10 de març es farà la ballada de sardanes al pavelló municipal Can Xarau-Paco Arpide.

Tot i que serà un Aplec “continuista”, com apuntava el president de l’entitat, Héctor Fornés; “l’esdeveniment de l’any”  per al sardanisme a Cerdanyola tindrà lloc en un bon moment per a l’agrupació: “Cada cop tenim més socis i més gent s’anima amb els cursets gratuïts”. I és que la pandèmia va despertar les ganes de ballar la gent de Cerdanyola.

3 de març: concert Introit amb l’orquestra Maricel

L’Aplec arrencarà el 3 de març (19 hores) amb el concert Introit al teatre Ateneu. Es tracta d’una superproducció protagonitzada per la Cobla Maricel, el grup vocal In Crescendo i la cantautora Anna d’Ivori. “Portem anys fent un concert de l’Aplec diferent per lligar-lo a aquest sardanisme  més plural que tenim a la ciutat”, recordava Fornés, que apuntava que amb Introit aposten per cançons contemporànies sense perdre l’essència de la sardana, ja que creuen que “la cobla pot adaptar-se a molts estils”.

I la festa de la sardana es tancarà al pavelló de Can Xarau el 10 de març (16.30 hores), amb les cobles Sant Jordi, Marinada i Jovenívola.

Immersos en els preparatius del 50è Aplec, una “festa de poble”

El 2024 serà un any de molta feina interna per a l’Agrupació Sardanista de Cerdanyola, que ja prepara la cinquantena edició de l’Aplec de Cerdanyola. “Serà una festa de poble”, avançava Fornés. Així, hi haurà activitats durant tot l’any i buscaran la participació d’altres entitats. Una festa que mostrarà l’evolució que ha experimentat el sardanisme, que es va iniciar com a gest polític i actualment esdevé un “factor de salut” a la ciutat: “La gent que ve a ballar sardanes ho fa per ser feliç i per millorar la seva salut mental gairebé”. En aquesta línia, l’alcalde Carlos Cordón posava en valor la capacitat de reinventar-se de l’entitat i el regidor de Cultura, David González, remarcava que “tot allò que genera cultura popular té un valor incalculable per a l’Ajuntament”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?