El 48è Aplec de la Sardana escalfa motors

WhatsApp Image 2023-03-04 at 09.20.58

Totes les entitats tenen una cita a l’agenda que esdevé un baròmetre del seu estat de salut. El 48è Aplec de la Sardana tornarà a ser el de l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola. La proposta tindrà diumenge a partir de les 16.30 hores al Pavelló Municipal de Can Xarau-Paco Arpide amb les actuacions de les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Marinada i Jovenívola de Sabadell. Abans, dissabte, també se celebrarà el tradicional concert de l’Aplec al teatre Ateneu a càrrec de l’Orquestra Montgrins.

“Curiosament després de la pandèmia, el sardanisme està creixent a Cerdanyola”, destaca el president de l’Agrupació Cultural Sardanista, Hèctor Fornés. “Les cobles quan venen aquí ens ho diuen, anem en una molt bona direcció”, afegia. Les cobles participants d’enguany -Marinada, Jovenívola de Sabadell i Sant Jordi Ciutat de Barcelona- són totes elles d’una reconeguda trajectòria i qualitat de primera línia. A l’Aplec es ballaran més d’una vintena de sardanes, amb un repertori de gran qualitat escollit entre tots els membres de la junta directiva de l’Agrupació per aconseguir un ampli ventall d’opcions interpretatives. “Sardanes clàssiques i modernes, combinant compositors consagrats i integrant peces de dones i joves compositors, per poder oferir així oportunitats a les noves generacions. I músiques tant emotives com festives.”, explicava Fornés. En total, quatre hores de ball amb concurs de colles improvisades inclòs.

Com a aperitiu, el clàssic concert previ a l’Aplec, que tindrà lloc dissabte a les 19 hores, recupera l’Orquestra Internacional Montgrins, una de les formacions més prestigioses de Catalunya. Sota el títol ‘Cobla a 4 veus: un viatge musical’, l’Orquestra Montgrins oferirà un ampli ventall musical de Catalunya i d’arreu, finalitzant amb la interpretació de sardanes immortals, com són “La bona festa” o la seva inseparable “Girona m’enamora”.

2025: Festa grossa per al 50è Aplec de la Sardana

L’any 2025 se celebrarà la 50a edició de l’Aplec de la Sardana local. “I volem que el 50è aniversari refleteixi el sardanisme a Cerdanyola”, anunciava Fornés. Tant el regidor de Cultura, Óscar Pons, com l’alcalde Carlos Cordón agraïen la tasca de l’entitat i els hi oferien el suport del consistori: “Quan les entitats celebren aniversaris importants com a Ajuntament encara hem d’estar més al vostre costat”.

Arribar als més joves

“Estem fent esforços perquè la sardana sigui habitual a les places i per assegurar la continuïtat de l’agrupació amb gent jove”, apuntava Antonio Zamora, membre de l’Agrupació. En aquesta línia i en el marc del Pla Educatiu d’Entorn 2022-2023, l’Agrupació Cultural Sardanista ofereix classes gratuïtes per aprendre a ballar sardanes i danses tradicionals catalanes a infants i joves (de 6 a 16 anys) i a les seves famílies. El taller té lloc al pati de l’Escola Sant Martí l’últim dissabte (de 10.30 h a 11.30 hores) de cada mes. Per participar en el taller no cal inscripció prèvia, només cal passar pel pati de l’Escola Sant Martí els dies i hores mencionades, amb ganes de ballar i passar-ho bé.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?