El 28-J es viurà a Cerdanyola amb un programa per a totes les edats

Cerdanyola commemorarà el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+ amb un programa que presenta una proposta d’activitats molt diverses, que tracten temes vinculats amb el col·lectiu LGTBIQ+ des de perspectives molt diferencials i s’adrecen a públics diversos amb la finalitat de sensibilitzar envers les diversitats sexuals i de gènere i prevenir les LGTBIQ*fòbies. “És un programa ampli i dinàmic que atén tot el cicle vital”, explicava la regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria Urbano, que assegurava que un dels objectius del govern municipal és “incorporar referents del col·lectiu LGTBIQ+ en les propostes culturals que es desenvolupen dia a dia” a Cerdanyola: “Començar a posar-li una mirada feminista i LGTBIQ+ a allò quotidià”. Per a l’alcalde Carlos Cordón, avançar en aquest àmbit passa per donar tot el suport institucional a les polítiques LGTBIQ+.

El programa d’activitats s’ha dut a terme des del Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI LGTBIQ+), servei municipal que forma part de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+. Aquest servei és des d’on es vehiculen totes les polítiques de diversitats sexuals, de gènere i família a la nostra ciutat.

El programa d’activitats d’aquest 28 de juny s’iniciarà el 21 de juny. La primera activitat que es durà a terme, Totes nosaltres, és una sessió de contes infantils, recomanada a partir dels 4 anys, que es realitzarà a la Sala Enric Granados de la Biblioteca de Cerdanyola.

A continuació, hi ha programada, per una banda, una activitat des del Casal de Joves, la Performance LGBT*IQ+ que va a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat escènic de l’Institut Banús, i, per l’altra, es realitzarà la 4a edició del ‘Rebentem Armaris’.

L’acte central de la diada internacional es durà a terme el mateix 28 de juny a les 18h. Per una banda, es farà la lectura del manifest i, per l’altra, es durà a terme la representació teatral La família de les germanes Algaba, de La Boia Teatre, dirigida a un públic familiar. L’activitat comptarà també amb un taller de titelles reciclables.

A més, també es farà la inauguració de la Mostra Ismael Smith, una exposició dels originals del còmic sobre la vida d’Ismael Smith, realitzada per l’artista Sebas Martin. L’acte comptarà amb la presència de Jordi Petit i Leopold Estapé que parlaran sobre la Memòria Democràtica LGTBIQ+.

La cinquena activitat programada és un cinema a la fresca de la pel∙lícula Pride de Matthew Warchus de l’any 2014. Basada en fets reals, narra la historia d’un grup d’activistes del col∙lectiu LGTB que decideixen donar suport a les manifestacions mineres del Regne Unit i a les famílies que, com a conseqüència, s’hi han vist afectades. Aquesta activitat forma part del programa d’activitats l’Estiu és Gran.

I, per acabar, es durà a terme una representació teatral per part de la companyia teatral TiritiTrans Trans Trans: Aquestes són les coses amb les quals hem d’aprendre a viure? Teatre de l’oprimit amb debat i participació del públic al finalitzar la representació.

Des de la Biblioteca Central de Cerdanyola i durant tot el programa d’activitats, hi haurà una selecció de llibres per a adults i infants, pel∙lícules i molt més sobre diversitats sexuals, de gènere i família amb el títol Persones diverses.

Durant tot el programa d’activitats trobareu un descarregable per pintar un Paraiguaarc iris per a infants a la web de l’Ajuntament. Es tracta que nenes i nens i les seves famílies puguin descarregar el document de forma virtual per pintar‐lo.

EL PROGRAMA

Dilluns 21 de juny. 18 h

Totes nosaltres

Conte infantil, recomanat a partir de 4 anys

Inscripcions a l’espai web de la Biblioteca Central

INSCRIPCIONS

Sala Enric Granados, Biblioteca

Organitza: Biblioteca Central de Cerdanyola

Dilluns 28 de juny

12 h

Performance LGBT*IQ+ a càrrec de l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat escènic de

l’Institut Banús

4a edició “Rebentem Armaris” (5 grups amb inscripció prèvia)

Places limitades. Inscripcions Instagram @casaldejovesaltimira o 935 805 869

Organitza: Casal de Joves Altimira

18 h

Acte central del Dia Internacional per a l’alliberament LGTBIQ+

Lectura del manifest La família de les germanes Algaba

Espectacle familiar i taller de titelles reciclables. A càrrec de La Boia Teatre

Places limitades. Inscripcions al telèfon 607280750 o lgtbiq@cerdanyola.cat

Plaça Francesc Layret

Organitza: Ajuntament

Dimecres 30 de juny. 19 h

Inauguració de la mostra Ismael Smith per Sebas Martín

Exposició dels originals del còmic sobre la vida de l’artista fet per Sebas Martin

L’acte comptarà amb la presència de Jordi Petit i Leopold Estapé, que parlaran sobre la

Memòria Democràtica LGTBIQ+.

Museu d’Art de Cerdanyola (MAC)

Organitza: Ajuntament

Divendres 2 de juliol. 22h

Pride

Cinema a la fresca de la pel∙lícula de Matthew Warchus, 2014, Regne Unit

Ca n’Ortadó

Places limitades. Inscripcions a promociosocial@cerdanyola.cat o al 935666053

Organitza: Ajuntament, en el marc del programa d’activitats l’Estiu és Gran

Dijous 8 de juliol. 20 h

Aquestes són les coses amb les quals hem d’aprendre a viure?

Representació teatral de la companyia TiritiTrans Trans Trans

Teatre l’oprimit amb debat i participació del públic al finalitzar la representació

Reserva la teva entrada gratuïta a: www.cerdanyola.cat/teatre

Places limitades

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?