
L’any que acaba de començar serà de festa grossa al Club Bàsquet Cerdanyola. L’entitat celebra el seu 50è aniversari amb la voluntat d’obrir-se a tota la ciutat. “El club és de tots i qualsevol persona que vulgui col·laborar en els actes del 50è aniversari es pot dirigir a nosaltres. Estic convençut que entre tots sumarem i farem una gran celebració”, assegurava el capità del sènior A i coordinador de les activitats del 50è aniversari, Genís Tena, durant la presentació de la temporada.
Entre les propostes que actualment es troben sobre la taula destaquen canviar l’escut del club per un homenatge al primer de l’entitat, una nova samarreta reversible per als entrenaments i un sopar commemoratiu, entre d’altres.
La cronologia
La primera notícia escrita de la pràctica del bàsquet a Cerdanyola es remunta a l’any 1939 concretament a un partit amistós entre el Basquet Club Sardañola i una selecció del Basquet Club Ripollet com a pròleg del partit del 1r equip del CB Ripollet. A l’any 1946, amb el patrocini de l’empresa Uralita, es va crear la secció de basquetbol del CB Uralita, que es va federar al 1950 i al 1951 va ser Campió Nacional d’Educació i Descans.
Al 1966 es fan el primers jocs esportius escolars amb la participació en categoria femenina dels col·legis Clemfort i L’Anunciata. Al 1967, el CB Uralita, que havia desaparegut l’any 1962, va tornar amb la creació d’un equip juvenil masculí. Al 1968, Aiscondel va patrocinar un nou equip amateur masculí: l´AD Aiscondel. Aquest any també es va crear un equip infantil femení al col·legi Clemfort.
Al 1971 l’empresa Aiscondel va deixar de patrocinar els seus equips de bàsquet i l’empresa Uralita només va mantenir al femení. Aquest fet faria que diversos jugadors masculins dels dos equips, tot mantenint converses amb l’Ajuntament i el CD Sardanyola (equip de futbol), fundessin el CB Sardanyola (2 de setembre de 1971), com una secció dins del CD Sardanyola. Es jugava a la pista de bàsquet existent al costat del camp de futbol del carrer Santa Anna, a tocar de l’antic Escorxador Municipal. A la dècada 70-80 va haver algun any, entre 1973 i 1976, en el qual els equips del CB Sardanyola van ser patrocinats pel Club de Tenis Sardanyola. A la temporada 1976-77, va ser inscrit en les lligues de la Federació Catalana de Basquetbol.
L’equip femení CB Uralita es va dissoldre i les seves jugadores van acabar al CB Sardanyola, que passaria a tenir equips masculins i femenins. Es jugava al pavelló Municipal de Can Xarau, acabat d’inaugurar. Al 1981 els equips femenins del CB Sardanyola es van desvincular per format l’actual Club Bàsquet Femení Cerdanyola (CBF Cerdanyola).
Al 1982, el CB Sardanyola s’inscriu en el Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport amb el nom de Club de Bàsquet Cerdanyola
Al 1982, el CB Sardanyola s’inscriu en el Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport amb el nom de Club de Bàsquet Cerdanyola. Al 1983, dins de l´AV Serraparera, es van crear equips de bàsquet masculins i femenins, que serien l’embrió del CB Serraparera. També aquest any, en el col·legi La Sínia es van crear equips masculins i femenins, que van ser l’embrió del CB La Sínia. Al 1986 es va crear el CB Les Fontetes Buïgas, club totalment femení i només amb un equip. Al 1991, dins de l´APA del col·legi Carles Buïgas, es van crear equips de bàsquet masculins i femenins que serien l’embrió de l´AE Cerdanyola Carles Buïgas. Al 1994 es va inscriure en el Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport, el CB Serraparera, club mixt en el seu inici, que jugava a la pista poliesportiva del col·legi Saltells. Posteriorment es va jugar a l’ institut Jaume Mimó i finalment a una pista que l’Ajuntament va construir davant l’institut, que va deixar d’utilitzar-se quan, l’any següent, juntament amb el C.B. Cerdanyola, van crear el CB La Unió. Al 1995 neix, de la fusió del CB Serraparera i el CB Cerdanyola, el CB La Unió. Al 2000 l’A.E Cerdanyola Carles Buïgas i el CB La Unió, van acordar fusionar-se, tot incloent els equips femenins de l’A.E Cerdanyola Carles Buïgas, que van pertànyer al CB La Unió fins al 2002, moment en el qual van passar a formar part del CBF Cerdanyola. Al 2008, el CB La Unió, en assemblea extraordinària de socis, va acordar canviar el nom de l’entitat i passaria a denominar-se de nou Club Bàsquet Cerdanyola.