Dues opcions diferents per al projecte de reurbanització de Serraperera

SRR_Avantprojecte

En una presentació telemàtica amb un xat amb més de 400 interaccions, es presentaven les dues opcions de reurbanització de Serraperera que contempla l’avantprojecte. “L’objectiu és millorar l’accessibilitat en un barri on en massa ocasions és impossible passar amb un carret de nens per la vorera dels carrers”, destacava l’alcalde Carlos Cordón.

“A tots els carrers del barri hi ha unes voreres molt estretes ocupades per arbrat antic. Tenen un incompliment de la normativa d’accessibilitat que diu que hi ha d’haver voreres d’1’80 metres lliures de circulació”, exposava Màrius Quintana, arquitecte responsable de l’avantprojecte. A les dues opcions que ha planetjat, les actuals voreres d’1’50 metres tindrien un mínim d’1’90 metres i la calçada passaria de 4’20 metres a 3’40 metres d’amplada.

La primera opció contempla quatre eixos principals – Canàries, Renaixement, Avinguda Amèrica i Londres- que serien “eixos més cívics” amb arbrat, plataforma única i sense aparcament. La resta de carrers -sempre amb voreres accesibles- sí que tindrien aparcament, però no arbrat. Les cruïlles tindrien un caràcter singular de plataforma única amb vorera i calçada a mateix nivel. Aquesta opció suposaria eliminar un 20 % de l’aparcament actual al barri, segons explicava Quintana.

La segona opció, que és la que prefereix el govern municipal, implicaria la mateixa reurbanització a tots els carrers. Així, a toys els carrers hi hauria dues voreres elevades d’1,90 metres cadascuna, una calçada per circular els cotxes i un franja d’aparcament amb saltejat d’arbres. Amb aquesta opció l’aparcament es mantindria quasi igual que actualment.

Les dues opcions proposen la mateixa solució per a les cruïlles, que són contemplades com illes amb caràcter singular. En totes elles, la calçada s’aixecarà quedant la cruïlla amb una plataforma única amb calçada i vorera a la mateixa alçada. A cada cantonada es plantarà un arbre de grans dimensions i també s’instal·larà mobiliari urbà convertint-les en possibles espais de trobada.

“No hi haurà carrils bici per la dificultat d’encabir-los en carrers de reduïdes dimensions”, explicava l’alcalde en resposta a algunes preguntes dels veïns. El batlle tamb´é explicava que “independentment d’aquest projecte” tenen previst fer actuacions d’asfaltat al barri. La regidora de Planificació Urbanística, Activitats i Obres Públiques, Eulàlia Mimó, va afegir que la reurbanització total del barri suposa una inversió de 17 milions d’euros, que s’anirien aportant per fases a mida que avancés el projecte i duguessin a terme les intervencions.

On es poden fer arribar les opinions?

Tot i que el govern aposta per l’opció 2, no és una decisió tancada i qui ho desitgi pot fer arribar les seves opinions al correu electrònic reurbanitzacioserraparera@cerdanyola.cat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?