Dones lluiten per la igualtat a través de la defensa personal

whatsapp-image-2022-04-08-at-12349-am_E7RP0awt

L’organització presidida per Isabel del Peral organitza un taller de defensa personal a la seu de Dones per la Igualtat. Les classes busquen proporcionar a les assistents eines bàsiques de defensa personal per situacions reals del dia a dia. Per dur a terme aquesta tasca, l’organització compta amb la col·laboració de Manuel Rubio Villar, cinturó negre de Karate i full-contact amb 44 anys d’experiència en el món de les arts marcials.

En les classes, Rubio ensenya a les assistents l’estil Krav Maga, que consisteix en una modalitat de combat pròpia de l’exèrcit Israelià que busca la superioritat en el combat atacant els punts claus de l’adversari de forma ràpida i efectiva centrat especialment en la defensa personal. ”Quan em vaig iniciar en el Krav Maga vaig descobrir un món nou, em vaig adonar que el Krav Maga és un sistema perfectament adaptat a la defensa personal”, explica Rubio. Les característiques de Krav Maga adaptat al món civil el fan perfecte pel seu ensenyament i utilització, ja que en paraules del propi Manuel Rubio, “es tracta d’un estil senzill d’aprendre ràpid d’utilitzar i cent per cent efectiu”. Les lliçons ara mateix estan orientades a la defensa personal femenina tot i que des de dones per la igualtat remarquen que qualsevol persona pot assistir a les classes.

“La prevenció és el primer. La defensa sempre com a últim recurs”

La violència masclista és un problema al qual milions de dones s’enfronten cada dia en tot el món i és una realitat amb què malauradament han de conviure. En aquest context dones per la igualtat ha iniciat aquesta iniciativa que te com objectiu proporcionar eines per poder reaccionar en el cas que es trobin en una situació límit, però com apunta Manuel Rubio, sempre com a últim recurs: “El primer és que si pots evitar la baralla, evita-la, perquè la prevenció és el primer, si pots córrer, corre”. En les classes no només s’ensenya la part tècnica i com respondre físicament, també es treballa la part psicològica i mental i com reaccionar en aquest àmbit per prevenir situacions límit o afrontar-les en el cas que es produeixin. Petits consells com que, per exemple, cridar foc en lloc de demanar auxili en una situació crítica pot arribar a salvar una vida. Daniela, una de les alumnes de la classe, exposava els seus motius per assistir a les classes: “Sempre m’han agradat les arts marcials, i les eines que aquí em donen m’ajuden a sentir-me més segura”.

Classes tots els divendres a la tarda

Les classes, que estan obertes a tothom, es fan els divendres a la tarda a la seu de Dones per la Igualtat (carrer de la Indústria, 15) i tenen un cost de 15 euros. A més de la defensa personal, l’entitat ofereix una alta oferta de tallers que van des del teatre a la nutrició. També ofereixen diferents serveis per a dones on podem trobar assessorament jurídic psicològic o la teràpia de grup. – MR

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?