Dolors Bassa: “L’amnistia i el dret a l’autodeterminació han de ser possibles”

bassa

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va passar 1.221 dies a la presó, on va llegir 632 llibres i va rebre 80.000 cartes. “No haguessim aguantat la presó sense el suport que hem rebut. Tots hem sortit amb les mateixes conviccions, però amb més fermesa i dignitat que mai”, recordava a la cloenda de l’exposició ‘Pioneres del municipalisme feminista 1934-1939’ organitzada per l’Ateneu Republicà. “És una injecció de moral parlar amb la gent en actes com aquest”, confessava.

“L’amnistia i el dret a l’autodeterminació han de ser posibles”, defensava Bassa al pati de l’Ateneu. “No pot ser que encara hi hagi gent represaliada i la justícia espanyola faci el ridícul perseguint als exiliats”, apuntava. Per a l’exconsellera només es podrà avançar amb diàleg i negociació: “Voler avançar només es pot fer d’un manera i que no hi ha cap lloc en el que hi hagi hagut un conflicte que no s’hagi resolt amb diàleg i negociació. Volem tornar-ho a fer, però de manera diferent. L’1 d’octubre va ser el dia de més dignitat de les persones de Catalunya com a país, a l’altre costat ens vam trobar porres i patacades. Ara sabem el que hi ha a a l’altre costat, no podem caure en el mateix parany”, assegurava. Bassa, que recordava que va entrar en política “per transformar la societat”, ha estat  inhabilitada durant 12 anys, no pot exercir responsabilitats institucionals ni tornar a la seva antiga feina.

Defensora de l’indult

“Jo sempre he defensat l’indult perquè crec que fem molta més feina fora que dins la presó. Necessitem estar fora per continuar en el projecte, que no és fàcil perquè continua la repressió”, explicava Bassa.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?