
La lluita per una sala de concerts pública ha tornat a revifar. Diverses entitats i col·lectius- Musikaos, Amic Amiant, El Huevo Gordo, Reggae Non Verba, Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV), Comissió del Festival de Blues de Cerdanyola, Bailándole a la Luna, Jonies Band, Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC), Canciones desde Collserola, T-Atreves Teatre- donen suport a un manifest que assegura que només amb aquesta sala es podrà seguir programant concerts i fent ciutat des de baix.
“Considerem imprescindible una mínima infraestructura, una despesa minsa en relació al valor real que, entenem, té la cultura a una vila com la nostra”, asseguren els signants, que creuen que aquesta és una “preocupació compartida amb tots els grups municipals”. El manifest remarca que “Cerdanyola compta amb locals municipals que poden ser condicionats per acollir concerts sense molestar el descans dels veïns”.
El panorama de la música en directe a Cerdanyola és “pitjor que mai”, segons els signants: “A 2018, no hi ha espais on es puguin organitzar concerts amb un mínim volum”. La situació és límit, asseguren, ja que “no poden actuar a casa nostra ni les bandes locals que comencen ni tampoc d’altres formacions de l’escena catalana, espanyola i internacional”.La realitat, en paraules de les entitats signants, és que “no hi ha espais públics” i “la majoria de sales privades que apostaven convençudes per la música en directe han tancat les seves portes, deixant un públic potencial de milers de persones sense un lloc per gaudir de concerts de rock, pop, garage, rap, psicodèlia, heavy, trap o reggae amb un mínim de qualitat”.