Desenvolupen una mascareta reutilitzable amb filtres intercanviables per aconseguir diferents graus de protecció

b57af9b71eb22e9444b6a784bb199425

L’empresa xilena Comberplast i el centre tecnològic Eurecat, amb seu a Cerdanyola, realitzen el projecte FreeBreath per al desenvolupament de mascaretes de protecció individual de material plàstic reutilitzables i esterilitzables, amb filtres intercanviables per aconseguir ràpidament diferents graus de protecció enfront del coronavirus.

Mascaretes de protecció individual FFP2 i FFP3

En concret, l’objectiu de FreeBreath és produir mascaretes de protecció individual FFP2 i FFP3, amb filtres àmpliament disponibles al mercat per “garantir el subministrament d’aquests elements de protecció al personal sanitari i, d’aquesta manera, poder actuar de manera efectiva, però també segura, enfront de la Covid-19”, destaca la responsable d’Internacionalització d’Eurecat, Carme Margelí.

Comberplast treballarà juntament amb Eurecat per escalar la producció i portar al mercat la major quantitat de mascaretes per protegir el personal de salut. Per aquest motiu, ha posat a disposició tot el seu equip professional i les seves instal·lacions al servei del projecte. FreeBreath ha estat un dels tretze projectes seleccionats en la convocatòria ‘Reptes d’innovació – Elements de Protecció per al personal de salut Covid-19’ -impulsada pel Ministeri de Ciència, Tecnologia, Coneixement i Innovació i Corfo- per assegurar la disponibilitat de mascaretes amb la màxima protecció davant el coronavirus.

“Des del centre tecnològic Eurecat, hem posat totes les nostres capacitats i infraestructures a disposició dels governs, empreses i organitzacions per dur endavant projectes que contribueixin a combatre l’emergència sanitària i social que ha desencadenat la Covid-19 i un exemple d’això és el projecte FreeBreath”, subratlla el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López.Per portar-ho a terme, detalla, “la selecció de materials s’ha fet escollint els més adequats a fi de garantir el seu subministrament en grans quantitats i ja s’han realitzat els assajos de laboratori de filtrat de partícules amb bons resultats, de manera que s’espera la seva certificació en les pròximes setmanes”, amb la finalitat d’aportar “aquesta solució innovadora per assegurar la disponibilitat de mascaretes amb el màxim nivell de protecció enfront de la pandèmia”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?