De Cerdanyola a Harvard: El somni americà de la Sara Padilla

WhatsApp Image 2024-04-03 at 8.47.11 AM

Les parets de l’Institut Forat del Vent de Cerdanyola guarden històries, somnis teixits amb esperances i futurs encara per descobrir. Entre els estudiants que recorren els seus passadissos, hi ha una jove terrassenca de mirada ferma que ha aconseguit una fita extraordinària: ser admesa a la prestigiosa Universitat de Harvard als Estats Units.

Des de ben jove, la Sara va mostrar una inquietud intel·lectual i una passió per aprendre que la van portar a buscar reptes més enllà del convencional: “El Batxillerat Internacional em donava la sensació d’estar superant un repte”. La seva decisió de postular-se a Harvard va ser impulsada per la inspiració que va trobar en una estudiant de la mateixa universitat. “Durant la pandèmia vaig estar veient vídeos d’una noia que estava allà i vaig pensar: Ostres, potser jo també puc”, confessa.

La Sara parla amb entusiasme del procés d’aplicació, tot destacant les múltiples etapes i els requisits exigents. Des de les notes acadèmiques fins a les cartes de recomanació, va haver de demostrar el seu potencial i la seva dedicació. Tot i això, subratlla que el procés no ha de ser un obstacle insalvable: “És un procés que et treu tota l’energia i pots tenir sort o no, i no vol dir res”, afirma. Tanmateix, revela les diferències en comparació amb les universitats catalanes: “Als EUA la beca és independent del procés d’admissió. Qualsevol persona pot aplicar a Harvard i els diners no afectaran en les teves oportunitats per accedir”, explica.

L’admissió no només és un reconeixement dels seus èxits acadèmics, sinó també de la seva capacitat d’adaptació i superació. A més, comparteix com va abordar el repte de dominar l’anglès durant la quarantena, una situació que revela la seva determinació i capacitat d’adaptació: “Al parlar dues llengües a casa, vaig tenir molta facilitat per aprendre l’anglès durant la pandèmia”.

Amb el suport de l’Institut Forat del Vent, ha aconseguit fer realitat el seu somni. El director del centre, Jordi Fernández, parla de la Sara amb admiració i orgull: “És una noia amb molta personalitat i opinió pròpia. Té un talent innat”.

L’èxit de la Sara no només és un testimoni del seu esforç personal, també ho ´wa dels esforços de l’institut en fomentar l’excel·lència acadèmica i el creixement personal dels seus estudiants. En aquesta línia, Fernández destaca l’enfocament del centre en donar a tots els alumnes les eines necessàries per assolir les seves metes més ambicioses.

“Si ets constant i tens els teus objectius en ment, tindràs èxit”

Ara, amb els seus objectius clars, la Sara assegura que el seu futur inclourà una exploració en política i matemàtiques: “Vull obrir-me a diferents opcions i veure quina és la que més s’adapta a la meva personalitat i les meves aspiracions”. Malgrat les incerteses, es mostra segura de la seva capacitat per assolir l’èxit, independentment dels recursos disponibles. “Estudiïs a Harvard o a la UAB si ets constant i tens els teus objectius en ment, tindràs èxit”, declara. Així, ofereix un consell savi per als aspirants a Harvard i altres institucions d’elit: “Sobretot, que no deixin de somiar. Oportunitats n’hi ha moltíssimes. Aquesta és molt bona, però potser si esperes una mica més, és encara millor”. Padilla és més que una estudiant excel·lent; és una inspiració per a tota una generació. Amb el seu exemple, ens recorda que els somnis no tenen límits si es persegueixen amb passió i perseverança. – Paula Sama

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?