Dani Torrent signa el cartell del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

e3f5bf88b546a18f08e48e3a89d4814b_L

La XXIX’5 edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola que se celebrarà del 2 a l’11 d’octubre de 2020 ja té cartell i és obra de Dani Torrent, pintor, escriptor i il·lustrador. El cartell té com a element únic a un músic, concretament un contrabaixista sobre fons blau. L’autor destaca el fet que sigui un contrabaixista perquè representa “com cap altre instrument la fusió que es crea entre intèrpret i instrument, amb una relació de complicitat i d’íntima amistat”. A la il·lustració de Torrent tots dos es fusionen, esdevenint un ésser de només dos peus.

L’autor del cartell d’aquesta edició també va triar aquest instrument de corda perquè “no brilla dins del conjunt, poques vegades fa solos i rarament els seus intèrprets assoleixen el reconeixement dels vocalistes, pianistes o saxofonistes, però, en canvi, sense ell la peça cau a trossos, doncs és l’instrument que dona la gravetat i marca el ritme”. Formalment, Torrent ha optat per reproduir l’essència del blues des de l’art visual amb un traç espontani, impossible de repetir igual dues vegades diferents. El resultat de tot plegat és una atmosfera introspectiva i densa que contrasta amb notes dissonants i àcides de roses i grocs. “L’estil deliberadament senzill i gràfic correspon a la immediatesa del blues”, afirma l’autor.

Qui és l’autor?

Dani Torrent (Barcelona, 1974) és pintor, escriptor i il·lustrador, especialitzat en literatura juvenil i publicitat. La seva obra s’ha publicat a Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Mèxic, Estònia, Els Estats Units, Corea i Xina, i ha format part de la selecció de les mostres CKBooks de Seül o Le immagini della fantasia de Sàrmede (Itàlia). Entre d’altres, ha guanyat el premi a joves António da Mota (Portugal) o el Junceda a millor il·lustració per a adults de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, APIC. Com a artista plàstic ha exposat a l’Estat espanyol, França, Itàlia, Hongria, Polònia, Mèxic o Nova York entre altres indrets. Professionalment compagina la seva tasca creativa amb la docència de la pintura i la il·lustració que simultanieja entre Espanya i Itàlia.

Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

L’edició del 2020 del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola s’adaptarà a les mesures sanitàries marcades per les autoritats i es garantirà la seguretat tant dels artistes com del públic assistent, fent del Festival de Blues de Cerdanyola un certamen segur. És per això que s’han triat quatre espais emblemàtics de la ciutat en recintes tancats però a l’aire lliure. Els quatre escenaris del festival s’ubicaran a Ca n’Ortadó, a Can Serraperera, a Can Cordelles i a la Biblioteca Central, recuperant així, espais de la ciutat per a la cultura.

ns objectes procedents del fons del Museu d’Història de Cerdanyola i s’han preparat dues activitats complementàries: una demostració de cuina de postguerra el 20 de setembre i una visita guiada el 18 d’octubre, a càrrec del comissari de l’exposició, Sergi Freixes. Per a participar en les activitats, caldrà inscriure’s prèviament al 935 804 500 (l’aforament serà limitat) i seguir les mesures preventives (distanciament, mascareta i higiene de mans), les mateixes que per a una visita lliure.

Més informació de l’exposició a https://www.mhcat.cat/exposicions/exposicions_realitzades/el_farcell_de_la_postguerra

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?