CxC destinarà enguany 4.000 euros a projectes socials de la ciutat

e3017719190ff1e83db12ee09e7beada

Amb la “voluntat d’aprofundir en la transparència”, Compromís ha fet públics els comptes de l’any passat, un exercici que descriuen com a atípic per la campanya lectoral i per l’entrada al govern de la formació. A més, CxC també ha anunciat que enguany destinarà 4.000 euros a projectes socials de Cerdanyola. “Aquest és un acte de transparència, publicarem els números a la web i estem oberts a preguntes per part dels ciutadans”, remarcava la co-portaveu de Compromís, Gemma Jaumandreu, que emplaçava a la resta de forces polítiques “a fer el mateix procés per afavorir la confiança de la ciutadania en els seus representants polítics”.

Durant la primera meitat del 2015 Compromís va tenir una despesa de 12.706 euros en campanya electoral, un 58% del total d’ingressos de l’anualitat, segons explicava la tresorera Sílvia Onofre. En l’apartat d’ingressos, destaca que en assumir el govern han disminuït radicalment els ingressos que percebia Compromís perquè quan el grup estava a l’oposició tots els ingressos que percebien els regidors per dietes de l’Ajuntament anaven íntegrament a CxC ja que ja que els càrrecs electes de la formació compaginaven la seva vida laboral amb la política, però en arribar al govern al juny “els regidors han passat a dedicar-se en exclusiva al consistori, el que implica que reben una remuneració per aquesta activitat”, explicava Jaumandreu, que recordava que aquesta remuneració és de tres vegades el Salari Mínim Interprofessional (1900 euros bruts), tal com recollia el codi ètic de la formació. La diferència entre aquest sou i la remuneració que reben de l’Ajuntament passa a ser gestionada per Compromís, que se’n queda una part per cobrir les despeses -la principal és la del local amb un total de 10.000 euros anuals- i la resta la destina a projectes per Cerdanyola. “El volum total d’ingressos per a CxC era major quan estàvem a l’oposició que ara que estem al govern”, remarcava Jaumandreu.  

D’altra banda, la formació anunciava que s’ha creat una comissió específica que ha elaborat els criteris polítics, ètics i socials per seleccionar els projectes en els quals invertiran el romanent dels regidors i que  calculen que enguany hi podran destinar uns 4.000 euros durant el 2016. “Prioritarem projectes socials amb un màxim de 1.000 euros per cadascun”, assegurava la coportaveu, que apuntava que l’objectiu és obrir aquestes ajudes al conjunt de Cerdanyola i garantir un procés de selecció de projectes objectiu i rigorós. L’any passat, segons explicava Karmele Navarro, es van destinar 3.00 euros al Casal Buirac i a l’Associació Funcional per l’integració social (AFIS), entre d’altres.

Com a novetat d’enguany la formació ha realitzat un procés de selecció per cobrir una plaça de tècnic d’organització que faci de pont d’informació entre el grup municipal i l’organització “per guanyar en eficiència”. Aquesta persona s’incorporarà el 3 de Maig i cobrarà 1200 euros bruts per 25 hores setmanals.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?