Cs proposa augmentar les sancions per a les persones incíviques que embrutin l’espai públic

bruticia

El grup municipal de Ciutadans (Cs) presentarà una moció al ple ordinari del proper dijous per augmentar les sancions als responsables dels comportaments incívics. El regidor de Cs Cerdanyola, Gorka Samaniego, ha manifestat que les campanyes de sensibilització que ha iniciat l’Ajuntament “estan bé i són necessàries”, però són insuficients: “Tothom sap que aquestes accions no s’han de fer i si se segueixen produint és, principalment, perquè es té una sensació d’impunitat”. El regidor ha explicat que, en l’actualitat, aquest tipus de conductes tenen una sanció d’entre 30 a 60 euros, una quantitat “clarament baixa i desproporcionada, a la baixa, respecte al dany que ocasionen als carrers, parcs i barris”. A més, aquesta impunitat i aquesta baixa quantia, “és injusta per als que sí es comporten de forma cívica”, segons Samaniego. 

Samaniego ha explicat que l’augment de les sancions ha d’anar acompanyat de tres elements importants. El primer, campanyes informatives de l’augment de les sancions, per “informar els infractors que el seu comportament ara té un major cost”. El segon, una major presència de Policia Local o d’agents cívics, que puguin “controlar els carrers i parcs per detectar a l’infractor i que no quedi la seva acció impune”. I tercer, instal·lar més papereres i habilitar espais per a gossos “perquè la seva absència no serveixi d’excusa per als que embruten”. El regidor taronja assenyala que “s’ha d’actuar de manera ferma davant d’aquest tipus de comportaments” i confia que “la conjunció de tots aquests elements permetrà tenir una Cerdanyola més neta” o, almenys, “més justa”. Finalment, Samaniego recorda que l’augment de les sancions era un punt central del programa electoral de Cs de les passades eleccions i que, a preguntes directes a l’equip de govern sobre aquest assumpte, l’alcalde s’havia mostrat favorable a estudiar l’augment de les sancions. “Confiem des Cs que compleixin amb la seva paraula i s’estudiï aquesta mesura”, remarca el regidor. 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?