Cronopios en quatre capítols nous

a906ecd58b062801ef8efce6e1a38d4d

Després d’un any de girar per tota la península amb més de 40 actuacions, la banda cerdanyolenca publica el seu nou treball, ‘La Perla Negra’. L’EP constitueix un relat de quatre capítols autònoms -Saint-Denis 81, Brandenburg, Ya no te espero i Ja ho tindríem- que configuren una història plena d’intimitat i humor on Cronopios explora la seva pròpia interpretació de la fusió de les noves sonoritats amb els estils clàssics que el caracteritzen. L’avançament, Saint-Denis 81, ja està disponible i els altres tres temes es publicaran el 21 de febrer. El concert de presentació de la nova gira serà el 27 de març a la sala La Nau de Barcelona.

El grup ha gravat el seu últim treball a Tape Tone Studio (Terrassa), el mateix estudi d’on ja va sorgir ‘La Sonora Creació’. “A més del videoclip que hem estrenat, hi haurà un més amb un dels tres temes que estrenem el 21 de febrer. L’EP és un relat que fem per capítols, i les cançons que tenen videoclip són la primera i l’última”, desvetlla Jaume Palomar. “És un relat de quatre capítols, cadascun és autònom, però quan els poses conformen una història de principi a fi”, apunta Pol Orobitg, que remarca que el nou treball “parla d’històries reals que ens han passat a nosaltres”.

“Arrisquem una mica més en l’estil musical”

‘La Perla Negra’ també ha suposat per a Cronopios fer un pas més. “Arrisquem una mica més en l’estil musical. Es comença a veure a l’avançament d’avui, però sobretot amb dos dels tres temes del dia 21”, explica Palomar. En aquest sentit, Eloi Orihuela assegura que han barrejat els tres estils que porten normalment -hip-hop, latin i funk- “per intentar que tinguin un punt més actual”.

Els orígens de la banda es remunten a una classe de l’institut Pere Calders. Cronopios va ser el nom perfecte per batejar “les solemnes tonteries” que interpretaria un grup d’amics any rere any, davant companys i professorat en les diverses festivitats del calendari. Poc a poc el projecte va anar superant l’adolescència i s’hi van incorporar nous membres. I al novembre de 2018, Cronopios estrena el seu primer treball complet, ‘La Sonora Creació’. Desperten l’interès de la discogràfica PICAP i es llencen a la gira de presentació del seu primer disc arreu del país i de la península. Al juny de l’any passat, Cronopios treu en format de single un segon capítol, ‘La Segona Creació’, una composició audiovisual completa que perfila un estil molt propi.

El grup està actualment format per David Piquer (bateria), Adrià Barja (baix),  Sara Mimó (guitarra), Martina Solivelles (teclat i veus), Jaume Palomar (percussió i veus), Eloi Orihuela (saxo baríton i veu) Albert Gallego (trompeta), Martí Mas (trompeta), Salva Sanchis (trombó) i Pol Orobitg (veu).

[iframe width=”560″ height=”430″ src=”https://www.youtube.com/embed/JIqcCz6Rbi8″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?