Crit d’auxili de la Colla Gegantera de Cerdanyola

WhatsApp Image 2024-01-10 at 12.53.24

“La Colla Gegantera de Cerdanyola penja d’un fil”. El missatge que ha difós l’entitat és clar: “Els gegantons, els gegants nous i els gegants vells de la vila, us necessiten més que mai per tornar a ballar!”. Les persones que estiguin interessades poden enviar un missatge l’instagram de la colla

Antecedents

Els gegants Martí i Roser, nascuts el 1982, van veure com la família creixia al 1990 quan l’Ajuntament de Cerdanyola va decidir encarregar la construcció d’una nova parella de figures a l’obrador Can Boter de Tiana. Aquell mateix any, durant les festes del Roser, els dos nous gegants van ser batejats a la plaça Abat Oliba. Ell va rebre el nom de Bernat, un dels més arrelats a la Cerdanyola medieval, mentre que ella va rebre el nom de Victòria, en honor a una santa molt venerada al municipi, suposadament germana del màrtir Sant Iscle. A la dècada dels noranta, l’Ajuntament pagava portadors de Sabadell per treure els gegants cerdanyolencs a les cercaviles durant les festes majors de Sant Martí, al novembre, i del Roser, al principi de maig, fins que es va constituir la colla gegantera de la vila. Amb la colla ja en marxa, l’any 2001 la Victòria va donar a llum als gegantons Dolça i Mir. Al gener de l’any passat, la colla ja va fer una crida per trobar voluntaris que fessin ballar els gegants de Cerdanyola.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?