Crida al treball conjunt dels agents estratègics per millorar la mobilitat

cerdanyolaempresarial

“La mobilitat és una assignatura pendent a Cerdanyola”, assegurava la vicepresidenta de Cerdanyola Empresarial, Aurora Redondo, durant la presentació dels Diàlegs de Cerdanyola Empresarial a l’auditori de Catalònia Fundació Creactiva. Una afirmació compartida per tots els protagonistes del debat.

“No és l’hora de dir, sinó de fer”, destacava el president de la Comissió d’Urbanisme i Transport de la Cambra de Sabadell, Pere Puig. El director d’operacions de Moventia i gerent de Moventis Sarbus, Jordi Castells, apostava per “potenciar la mobilitat col·lectiva” i que convisquin les noves formes de desplaçar-se amb les tradicionals. “És important que els diferents agents estratègics caminin de la mà per fer possible que arribin les inversions per millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, assegurava l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, que apuntava que el municipi té un “entorn privilegiat” que poques ciutats al món tenen. “Com a administració volem posar en valor tots aquests actius”. En aquest sentit, Castells defensava que a Cerdanyola tenim moltes oportunitats per com creixerà la ciutat a la Plana del Castell. “I nosaltres volem ajudar que la mobilitat sigui el més atractiva possible”, anunciava.

El Quart Cinturó i el Túnel d’Horta

Amb el desenvolupament del Parc de l’Alba s’esperen més de 160.000 nous desplaçaments diaris, dels quals s’estima que el 70% serà en vehicle privat. En aquesta línea, Cordón apuntava que el nou Pla Director Urbanístic (PDU) contempla una nova línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) que enllaci Barcelona amb el Vallès i que situaria dues estacions al Parc de l’Alba. “El col·lapse que es pot produir amb el desenvolupament del Parc de l’Alba és necessari el Quart Cinturó (B-40)”, defensava Puig. “Entre la protecció del paisatge i el desenvolupament econòmic hi ha un camí al mig”, afegia mentre apostava per recuperar també la proposta de Túnel d’Horta viari i ferroviari: “És possible i des de la Cambra seguirem reivindicant-lo” Actualment a la comarca, només el 13% dels desplaçaments entre municipis es fa en transport públic, explicava Castells, qui també defensava la construcció del Quart Cinturó per reduir la congestió a vies com la B-30. Per a Castells, una manera de millorar la mobilitat és el transport a demanda. “Els vehicles s’adaptaran al que els usuaris demanin en temps real a través APP. És una solució real i s’ha demostrat que multiplica per tres la demanda”, indicava.

Capacitat d’influir

Els ponents del debat van coincidir també en el dèficit d’infraestructures de transport públic que pateix Cerdanyola. “Hi ha una diferència monumental entre la línia de Renfe que patim a Cerdanyola i el transport públic a municipis del Baix Llobregat”, assegurava Cordón: “Es tracta de tenir influència política i econòmica, hem d’influir on s’ha d’influir”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?