Creu Roja, La Casa de Sofía i la Fundació Vicente Ferrer guanyen a la III Nit Solidària de Cerdanyola

nit

El parèntesi per la covid-19 no ha impedit que Cerdanyola torni a demostrar que és una ciutat solidària. Unes 200 persones van omplir la sala Arnau Vila de l’Hotel Campus en una vetllada que a més de tres premis i tres reconeixements també va sortejar entre els assistents regals cedits per comerços i empreses col·laboradores.

En la tercera edició de la Nit Solidària organitzada pel Rotary Club i una vintena d’entitats de la ciutat es recaptava una xifra que encara s’ha d’acabar de determinar per a Creu Roja, La Casa de Sofia i la Fundació Vicente Ferrer. Aquestes tres entitats agafen el relleu de FADAM, l’Associació Josep Marcet i ADIA, que van ser les guanyadores de la passada edició i que en aquesta vetllada van explicar el destí dels diners rebuts.

 

La Casa de Sofía va rebre un dels tres premis de la Nit / F. NF

Àmbit cooperació

En l’apartat de la Cooperació es premiava la Fundació Vicente Ferrer amb la dotació econòmica corresponent a la tercera part de la recaptació final obtinguda a la vetllada. En aquest apartat es reconeixia també la tasca altruista de Cristina Real, exalcaldessa de Cerdanyola i actual responsable de Mans Unides. “Ara que estic jubilada vull ajudar persones de lluny que tenen problemes molt seriosos. Continuaré treballant i ajudant la gent”, assegurava emocionada.

Adia, l’entitat guanyadora en l’última edició en aquest àmbit, explicava que la cooperació a Etiòpia s’ha vist dificultada per la pandèmia i una guerra, però que la recaptació rebuda ha permès que 17 persones tinguin menjar i habitatge durant un any. “Esperem poder tornar aquest estiu a veure si ja poden entrar de nou els camions humanitaris”, anunciava Vìctòria Draper (ADIA).

Àmbit sanitari

En l’apartat sanitari, l’entitat guanyadora va ser La Casa de Sofia, que rebrà una tercera part de la recaptació total de la III Nit Solidària de Cerdanyola. L’entitat està impulsada per Jordi Cruz, pare de la Sofia, una nena que no va poder superar una malaltia minoritària. L’objectiu de l’entitat és promoure la creació de centres d’atenció a malalties minoritàries i cronicitat complexa per a infants. I l’Hospital Sant Joan de Déu ha posat en marxa ‘La Casa de Sofia, el primer centre d’atenció a infants en situació de necessitats complexes d’atenció i/o de malaltia avançada de l’estat espanyol. Aquest dispositiu està promogut pel CatSalut i el Pla director sociosanitari i desenvolupat per Sant Joan de Déu en col·laboració amb l’Hospital Vall d’Hebron i el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí. “Ara es vol replicar aquest espai a altres ciutats d’Espanya”, anunciava Cruz.

En aquest àmbit, el reconeixement ha estat per a l’empresari Lluís Sisquella, un dels impulsors del Rotary a Cerdanyola l’any 2004. “Em surt de dins recolzar la gent. Moltes vegades el treball solidari aporta més a la vida que activitats empresarials”, assegurava el cerdanyolenc.

FADAM (Familiares y Amigos de Ángel Manzanares), l’entitat guanyadora en l’última edició en aquest àmbit, explicava als assistents que han destinat els diners rebuts a nous tractaments per als càncers infantils que afecten el cervell.

Àmbit social

En l’apartat social, la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada ha estat la guanyadora i rebrà una tercera part de la recaptació de la vetllada.

El reconeixement en aquest apartat ha anat a parar a mans de Carme Mimó, responsable de Càritas Sant Martí. “Treballem perquè Cerdanyola sigui una mica millor”, remarcava la cerdanyolenca en els agraïments.

Des de l’Associació Josep Marcet i Prat, l’entitat guanyadora en l’última edició en aquest àmbit, s’han destinat els diners rebuts a mantenir durant la pandèmia l’equip Specials del Club Handbol Cerdanyola i a finançar una cadira de rodes a un esportista adaptat de Cerdanyola.

Carme Mimó, Cristina Real i Lluís Sisquella van rebre els tres reconeixements de la Nit Solidària / F. NF

Creació del Club Interact

La Nit Solidària té el doble objectiu de recap-tar fons i patrocinis que es destinaran íntegrament a ajudar a finançar projectes socials i donar a conèixer la tasca d’aquestes entitats, recordava el president del Rotary Club de Cerdanyola, Joaquín Gairín. També anunciava que s’ha creat el Club Interact, vinculat incialment al Col·legi Montserrat i que esdevé una mena de Rotary júnior.

Entre els projectes impulsats pel Rotary a Cerdanyo­la, destaquen l’ajut a la constitució de l’Associació d’Afectats d’Asbestosi i la difusió d’aquesta malaltia, el finançament per a la recuperació de patrimoni cul­tural, el suport a la recerca en oncologia pediàtrica, l’adquisició de transport per a residències d’infants, la col·laboració en la creació d’un menjador solidari i la Beca Rotary a iniciatives empresarials de joves. “En moments difícils com els que vivim iniciatives com les del Rotary són molt importants. Cerdanyola té la sort de comptar amb una societat civil que s’uneix per fer cada dia una ciutat millor”, valorava l’alcalde Carlos Cordón, que remarcava “l’aposta inequívoca” del govern municipal per les “polítiques socials”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?