Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada commemora el seu centenari

Centenari

L’entitat celebrarà la fita aquesta tardor amb un programa d’activitats que inclourà una exposició itinerant pels museus de les tres poblacions i una trobada popular oberta a tota la ciutadania. Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, que es va fundar el setembre de 1921, suma cent anys de tasca d’acció social i humanitària a la ciutat i ho celebrarà amb un complet programa d’actes i activitats que inclouen una exposició itinerant que recorrerà els museus públics de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i una trobada popular el 6 de novembre en què es congregaran totes les persones vinculades a l’entitat durant la seva llarga trajectòria (voluntariat, equip tècnic, socis/es, usuaris/es, entre d’altres) així com qualsevol veí/na o entitat amiga que hi vulgui participar. De fet, aquesta trobada s’emmarcarà dins del programa d’actes de la Festa Major de Sant Martí de Cerdanyola i estarà subjecta a la situació sanitària i pandèmica del moment. A banda d’aquest acte popular, l’organització del centenari està preparant un programa d’actes de petit format en què s’aniran tractant mensualment tots els àmbits d’atenció de l’entitat i que s’allargarà fins a finals d’any.

La imatge dels cent anys

El centenari de la Creu Roja compta amb una imatge creada pel dissenyador cerdanyolenc Jesús Bolinaga, qui va ser durant els anys 80 i 90 president de l’entitat. En ella, el número cent agafa molta importància perquè “és una fita històrica que calia reforçar”, comenta Bolinaga, “però d’ella en surten unes línies que representen la dedicació, l’esforç i el temps dedicat a l’entitat per part de totes les persones que han estat vinculades a ella en els seus anys d’història i amb un canvi important en la trajectòria de la entitat en els darrers 30 anys, passant de les actuacions fonamentalment sanitàries a tota mena d’actuacions socials i humanitàries vers els col·lectius més vulnerables”, conclou.

L’exposició ‘Cent anys al teu costat’

La commemoració del centenari tindrà com a eix central l’exposició itinerant ‘Cent anys al teu costat’ a càrrec de ‘Kuanum’ amb el suport dels tres museus municipals i recollirà materials fotogràfics, objectes icònics i testimonis de l’entitat en els seus anys d’història. Durant tot el recorregut, els visitants podran endinsar-se en la història de la Creu Roja, des dels seus inicis, a principis del segle XX en què la manca de mitjans de socors i auxilis va propiciar el sorgiment d’un grup de voluntaris capaç de prestar primers auxilis al carrer i en qualsevol situació que es requerís, a l’actualitat, passant per episodis clau en la història de l’organització com van ser la Guerra Civil, la postguerra, les inundacions del Vallès, l’accident d’autobús de Sòria l’any 2000, el de Germanwings o els atemptats de Barcelona el 2017 així com les grans crisis socials i humanitàries dels darrers anys, la del 2008 i la de la Covid-19. L’exposició serà itinerant i visitarà els museus públics de les tres poblacions a les quals l’Assemblea presta servei. A Cerdanyola, passarà pel museu de Ca n’Oliver des del 14 d’octubre fins al gener.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?